Pirmą kartą miesto vadovo inauguracija vyko viešai – joje galėjo dalyvauti visi norintys. Panašu, kad šis pasiūlymas vilniečiams patiko – prie Baltojo tilto susirinko keli šimtai žmonių.

Į savo inauguracijos iškilmes R. Šimašius atvyko po pirmojo savivaldybės tarybos posėdžio kartu su žmona Agne Matulaite.

„Aš įsivaizduoju Vilnių, kuris yra draugiškas, kuris drąsiai žiūri į ateitį, yra pavyzdys visai Lietuvai. Jei galime tai įsivaizduoti, kartu galime tai padaryti. Didžiuokimės, džiaukimės Vilniumi“, – sveikindamas susirinkusiuosius ir priimdamas Vilniaus miesto regalijas sakė jis.

Vilniečiai naująjį merą pasveikino ne tik plojimais, bet ir dovanomis. R. Šimašius gavo gėlių, nuotraukų, ne vieną knygą, riestainių ir net paspirtuką bei įrankių miesto valdymui. Tiesa, jie buvo iš šokolado.

Savo ruožtu R. Šimašius nulipęs nuo scenos kalbėjosi ir fotografavosi su kiekvienu to norinčiu, kvietė žmonės prisijungti prie pikniko, pasivaišinti kareiviška koše, kava.

Naujasis Vilniaus miesto meras dar prieš inauguraciją pasakojo, kad pirmi jo darbai tapus meru bus susiję su savivaldybės įmonių valdymu, darželiais ir Žaliojo tilto skulptūromis.

„Nemėgstu tokių posakių kaip „R. Šimašius tęs Artūro Zuoko darbus“. Darbus savivaldybė darė ir darys. Jei kažką daryti pradėjo ir parašus būdamas meru dėjo A. Zuokas, jei tie darbai yra prasmingi, be jokios abejonės juos reikės tęsti, jei neprasmingi – netęsti. Į tai žiūriu visiškai ramiai. Bus tęstinumo, bus permainų, visko bus, kad tik geriau būtų“, – kalbėdamas apie Vilniaus laukiančias permainas sakė R. Šimašius.

Sakydamas sveikinimo kalbą jis viešai padėkojo buvusiam Vilniaus miesto merui A. Zuokui ir pasidalijo savo lūkesčiais.

„Tikiu, kad Vilniaus miesto savivaldybė gali būti ir veikli, ir veržli, ir sąžininga, ir mokanti bendradarbiauti, klausytis. Aš asmeniškai labai norėčiau, kad Vilniaus miestas taptų etalonu, kaip galima pasiekti ambicingus tikslus<...> Esu tikras, kad Vilnius keisis į gerą“, – sakė jis.

Šventinio renginio muzika rūpinasi Vilniaus gatvės muzikantai, laidų ir renginių vedėjas Rimas Šapauskas ir būsimasis sostinės savivaldybės tarybos narys, diskžokėjas Markas Adamas Haroldas.

DELFI primena, kad Liberalų sąjūdžio narys R. Šimašius kovo 15 d. vykusiame antrame tiesioginių merų rinkimų ture, surinkęs 60,48 proc. rinkėjų balsų, nugalėjo ligšiolinį Vilniaus vadovą Artūrą Zuoką.