Per sostinės savivaldybės tarybos posėdį kadenciją baigiantis Vilniaus meras Artūras Zuokas sutiko, kad dėl svarstomų investicinių projektų dar turės apsispręsti naujai išrinkta taryba ir meras Remigijus Šimašius.

Vis dėlto darbotvarkėje klausimų buvo daug ir dėl dalies sprendimai buvo priimti.

Svarstyta, ar pritarti projektui dėl partnerystės sutarties dėl Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacijos, eksploatavimo ir priežiūros paslaugų pirkimo pakeitimo. Savivaldybės tarybai projektas buvo pateiktas.

Apšvietimo tinklai būtų renovuojami pagal susitarimą tarp Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, bendrovės „VilniusLux“ bei ūkio subjektų grupės, sudarytos iš „Gemmo S.P.A.“ ir „VSLS“. Projektą įgyvendinanti kompanija visus darbus įsipareigotų atlikti per 2 metus, taip pat 18 metų eksploatuoti ir prižiūrėti Vilniaus gatvių apšvietimo tinklus. Maksimalus partnerystės laikotarpis - 24 metai.

Skaičiuota, kad projekto maksimali vertė: 339,179 mln. Lt su PVM (98,2 mln. eurų), jei sutarties laikotarpis 18 m., ir 446,363 mln. Lt su PVM (129,3 mln. eurų), jei sutartis pratęsiama iki 24 m.

Pranešėja Vilniaus miesto savivaldybės Finansų departamento Ekonominės analizės skyriaus Investicijų poskyrio vedėja Rasa Cibulskienė dėstė, kad šiuo Vilniaus projektu jau domisi kiti miestai, užklausų gauta iš Jungtinės Karalystės.

Vyko ir kito projekto – stadiono, kitaip vadinamo daugiafunkcio sveikatinimo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso projekto, tikslingumo tvirtinimas. Pasak R. Cibulskienės, tai „pirmutinis patepimas“ šiam projektui, kad būtų galima pradėti ruošti dokumentus šio projekto finansavimui.

Per savivaldybės tarybos posėdį buvo pasiūlyta palikti dėl šio projekto apsispręsti naujai savivaldybės tarybai, su tuo sutiko ir A. Zuokas.

Nuspręsta, kad toks projektas Vilniuje yra tikslingas ir savivaldybės komitetai turėtų jį apsvarstyti, jis įtrauktas į tarybos darbotvarkę.

Anksčiau R. Šimašius yra sakęs, ką darys su Vilniuje A. Zuoko kadencijos metu pradėtais projektais.

Kalbėdamas apie artimiausiu metu planuojamus pokyčius, jis patikino, kad, jei taps Vilniaus meru, parduos „Vilnius veža“ kompaniją, o „Air Lituanica“ kompanijos uždaryti jis neplanuoja – bandys pritraukti investuotojus. href="http:>