„Socialdemokratų“, - BNS sakė jis, paklaustas, kurios partijos narys taps Kėdainių rajono savivaldybės vicemeru.

„Jie nesutiko pasirašyti jokios sutarties, bet pasakė, jog merą palaikys“, - teigė S. Grinkevičius.

Jam Kėdainiuose nepavyko suformuoti valdančiosios daugumos. Dėl koalicijos susitarė keturios partijos - Lietuvos laisvės sąjunga, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Anot būsimojo mero, koalicijos sutartis bus pasirašyta iki trečiadienio.

Koalicija turės 12 mandatų savivaldybės taryboje iš 27.

Prisidėti prie šios koalicijos siūlyta ir Kėdainių socialdemokratams. Tokiu atveju savivaldybės taryboje būtų suformuota valdančioji dauguma iš visų išrinktų partijų atstovų, išskyrus Darbo partiją.

Tačiau socialdemokratai nusprendė nepasirašyti koalicijos susitarimo. Kita vertus, jie patvirtino, kad su Darbo partija taip pat nebendradarbiaus.

„Kol kas į koaliciją nestosime, tačiau geranoriškai žiūrėsime į mero pasiūlymus“, - anksčiau BNS sakė Socialdemokratų partijos Kauno ir Alytaus apskričių koordinatorius Antanas Jodauga.

Darbo partija kovo 1 dieną vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose gavo 13 mandatų iš 27, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), įskaitant išrinktą merą Saulių Grinkevičių - šešis, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai ir konservatoriai - po du.

S. Grinkevičius tikisi, kad Darbo partijos atstovai savivaldybėje valdančiųjų postų neužims.

„Su Darbo partija nieko nesitariame“, - sakė jis.

S.Grinkevičius tikisi per pirmą savivaldybės tarybos posėdį išrinkti administracijos direktorių. Jis teigia, kad į šį postą yra keturi kandidatai, tačiau jų kol kas neįvardija.

Pirmasis Kėdainių rajono savivaldybės tarybos posėdis įvyks penktadienį.