Šios bendrovės atstovo žmona padovanojo buvusio kariškio Norberto Vergezo žmonai prabangų laikrodį „Rolex“, kainuojantį apie 4 tūkst. dolerių, nurodoma teismo dokumentuose. N.Vergezas šios dovanos nedeklaravo, nors privalėjo tai padaryti.

Kauno aviacijos bendrovė „Aviabaltika“ priklauso verslininkui Jurijui Borisovui, kuris buvo didžiausias Rolando Pakso finansinis rėmėjas per 2002 metų prezidento rinkimų kampaniją, o tapęs šalies vadovu, R.Paksas suteikė J.Borisovui Lietuvos pilietybę. R.Paksą pašalinus iš prezidento posto, Lietuvos pilietybė iš J.Borisovo buvo atimta, tačiau po šešerius metus trukusio bylinėjimosi jis užsitikrino leidimą gyventi Lietuvoje.

Šie duomenys paaiškėjo po to, kai atsargos karininkas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, kad derėjosi dėl darbo vienoje sraigtasparnių bendrovėje, vykdžiusioje jo vadovaujamo Gynybos departamento biuro užsakymus, rodo antradienį teismui pateikti federalinių prokurorų dokumentai.

N.Vergezo nurodymu buvo pakeistos sutarties su ta bendrove sąlygos, kad jai būtų greičiau pervedami pinigai, sakoma susitarime su kaltinamuoju, kuriame yra pateikiama detalių apie kaltinimus. N.Vergezas taip pat nedeklaravo, kad gavo 30 tūkst. dolerių čekį iš kitos bendrovės savo persikėlimo į kitą būstą išlaidoms padengti.

Dokumentuose, pateiktuose federaliniam teismui Alabamos valstijoje, tos bendrovės nebuvo įvardytos. Tačiau juose minima Mesos mieste Arizonos valstijoje registruota bendrovė „MD Helicopters“ ir privataus kapitalo įmonė „Patriarch Partners“, registruota Niujorke. Abi tos bendrovės priklauso Volstrito verslo magnatei Lynn Tilton.

49 metų N.Vergezas įsidarbino vienoje L.Tilton priklausančioje bendrovėje praėjus trims mėnesiams po to, kai jis pasitraukė iš karinės tarnybos 2012 metų lapkritį.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) kaltina L.Tilton ir „Patriarch Partners“ ilgiau negu dešimtmetį sukčiavus ir klaidinus tyrėjus. Šiuos kaltinimus „Patriarch Partners“ atmetė.

Kol N.Vergezas vadovavo Pentagono biurui, „MD Helicopters“ užsitikrino dešimčių milijonų dolerių vertės sutartis su Gynybos departamentu dėl sraigtasparnių tiekimo Afganistano, Salvadoro, Kosta Rikos ir Saudo Arabijos vyriausybėms.