Naujajai tarybai vadovaus kitai kadencijai perrinktas meras socialdemokratas Alvydas Katinas, savivaldybės vadovo pareigas einantis nuo 2003 metų.

25 narių taryboje daugiausiai - 11 - vietų turi socialdemokratai, penkis - konservatoriai, keturis - Liberalų sąjūdžio, tris - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, du - Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai.

Palyginti su kadenciją baigiančia taryba, naujosios sudėtis keičiasi nesmarkiai - iki šiol daugiausiai mandatų turėjo socialdemokratai (10), antri buvo konservatoriai (4), tokį patį skaičių mandatų išlaikė „valstiečiai“. Naujojoje taryboje jėgas sustiprino Liberalų sąjūdis, iki šiol turėjęs tik vieną mandatą, o „darbiečiai“ (2) ir „tvarkiečiai“ (1) iškrito iš tarybos. Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) gavo vienu mandatu mažiau.

Trečiadienį į pirmą posėdį rinksis Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos nariai, ketvirtadienį posėdžiaus jau naujos septynių savivaldybių tarybos.

Lietuvoje kovo 1 dieną vyko savivaldybių tarybų rinkimai. Pirmą kartą merai rinkti tiesiogiai. Tarybos ir merai renkami ketverių metų kadencijai.

Svarstys pataisas, kurios neleistų rinkėjams keisti gyvenamąją vietą prieš rinkimus

Seimas antradienį turėtų pradėti svarstyti Prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamas pataisas, kurios neleistų rinkėjams fiktyviai keisti gyvenamąją vietą prieš savivaldos rinkimus. Dabar galima asmeniui balsuoti toje savivaldybėje, kurioje jis nuolat negyvena.

Pataisomis siūloma nustatyti, kad balsuoti savivaldybių tarybų rinkimuose galėtų tik tos savivaldybės gyventojas, kuris savo gyvenamąją vietą savivaldybėje deklaravo likus ne mažiau kaip 90 dienų iki rinkimų dienos. Deklaravus gyvenamąją vietą vėliau, jis galėtų balsuoti ten, kur buvo registruotas prieš deklaravimą.

Pataisas paskatino prieš savivaldybių rinkimus Šalčininkuose, Vilniaus ir Alytaus rajonuose pastebėtas masinis piliečių gyvenamosios vietos pakeitimas.

Pasak Prezidentės patarėjų, šalies vadovė dėl tokių įtartinų rinkėjų „persikėlimų“ yra gavusi visuomenininkų, partijų skundų, kad „tokiu būdu galėjo būti manipuliuojama rinkėjų balsais, ar tai netgi galėjo paveikti rinkimų rezultatus“.