Interviu „Ekspress nedelia“ jis kalbėjo, kad Rusijos diplomato darbas Lietuvoje šiuo metu yra apsunkintas, nes „mes (rusai – DELFI) esame regreso praktiškai visomis dvišalio Lietuvos ir Rusijos bendravimo kryptimis liudininkai“.

„Tai, kad Lietuva šiandien yra tapusi viena sudėtingiausių mūsų partnerių, manau, yra akivaizdu“, - patikino A. Udalcovas. „Tam nereikia specialių įrodymų – jų kasdien apstu Lietuvos vadovų pareiškimuose“, - pridūrė jis.
A. Udalcovo teigimu, Rusija vadinama agresore, okupante, teroristine valstybe, „jai klijuojamos ir kitokios nuo lubų nuimtos etiketės“.

Taip pat jis pabrėžė, kad Europos Sąjunga (ES) šiuo metu Ukrainos klausimu neturi vieningos nuomonės, nes „dalis valstybių turi savo požiūrį šia sudėtinga tema, dalis jų pasisako prieš beprasmiškas antirusiškas sankcijas“, taip pat yra ir valstybių, kurios „nėra karinio konflikto sprendimo varianto šalininkės“.

Be to, A. Udalcovo teigimu, „yra valstybių, dauguma jų – nedidelės, kurios nuolat riksmais ragina paspausti Rusiją visais įmanomais būdais ir tiekti Kijevui ginklų“, tokiu būdu veikdamos „karo partijos interesų labui“.

„Jos vadinamos vanagais, visi žino, kurios šalys prie jų priskiriamos“, - patikino A. Udalcovas.

Jis pripažino, kad rusų diplomato darbas Lietuvoje šiuo metu yra apsunkintas.

„Esame reikšmingo regreso praktiškai visomis dvišalio bendradarbiavimo kryptimis liudininkai. Atsisakyta politinio dialogo, pristabdytas dvišalių bendradarbiavimo mechanizmų darbas“, - tikino A. Udalcovas pabrėždamas, kad tai vyksta ne dėl Rusijos kaltės.

„Deja, neigiama tendencija ir toliau dominuoja“, - konstatavo A. Udalcovas.

Jo teigimu, „situacija Rusijoje toli gražu nėra beviltiška, nors to labai norėtų kai kurie mūsų (Rusijos – DELFI) oponentai“.

Kalbas dėl Rusijos agresijos prieš Baltijos valstybes grėsmę A. Udalcovas pavadino nesąmone.

„Neturime tokių ketinimų, jokių planų – kam mums tai? Deja, Lietuvoje tai jau tapo oficialia pozicija – pasirengimas karui, karinės psichozės kėlimas“, - piktinosi jis, pridurdamas, kad stiprinama Lietuvos kariuomenė, didinamas karinis biudžetas, į regioną „viliojami“ JAV kariai, o Rusiją yra apsupę kariniai JAV ir NATO objektai.

„Maža to, mums yra sakoma, kad keliame grėsmę. (...) Atsižvelgę į tai turime imtis atsakomųjų veiksmų. (...) Vis dėlto pabrėžiu, kad pavojus sklinda ne iš Rusijos“, - patikino A. Udalcovas.

„Rusijai nereikia naujų teritorijų“, - patikino jis, atsakydamas į klausimą dėl kalbų apie Rusijos ketinimus atkurti TSRS. „Kam mums atkurti TSRS? Negirdėjau nė vieno logiško argumento, galinčio pagrįsti šį scenarijų“, - patikino jis. A. Udalcovas pareiškė, kad visai kas kita – Rusijos integraciniai projektai: Eurazijos Ekonominė Sąjunga, Muitų sąjunga ir Nepriklausomų valstybių sandrauga (NVS).

A. Udalcovas dar kartą paneigė Rusijos įvykdyto Krymo aneksavimo faktą pavadindamas tai prijungimu po to, kai šio pusiasalio gyventojai savanoriškai pareiškė savo valią. Kryme įvykusio referendumo rezultatų tarptautinė bendruomenė nepripažino.