„Ar tai yra įmonė, ar tai yra savivaldybės administracija - principai yra tie patys. Turėtų būti efektyviai veikianti organizacija, kad ji teiktų kokybiškas paslaugas ir kad darbuotojai būtų motyvuoti, aiškiai žinotų savo tikslus bei būtų atsakingi už pasiekiamą rezultatą. Šie bendri vadybiniai principai yra universalūs“, - BNS sakė 40-ties nepartinis D.Aleknavičius, kuris iki šiol vadovavo antžeminio aptarnavimo paslaugų bendrovei „Baltic Ground Services“, o kiek anksčiau maždaug metus - parodų rūmams „Litexpo“.

Jis teigė turintis viziją, kaip turėtų veikti savivaldybė, bet kartu ketina vykdyti tarybos ir mero sprendimus.

„Tikslai ir vizijos bei prioritetai - apie juos kalbėti dar ankstoka. (...) Aš negaliu sakyti, kad neturiu savo įsivaizdavimo, bet, mano nuomone, administracijos vadovas turi įvykdyti ir pasiekti tuos tikslus, kurie apibrėžiami tiek koalicijos sutartimi, tiek tarybos ir mero sprendimais“, - BNS aiškino D.Aleknavičius.

Jis teigė nenorintis vardyti savivaldybės problemų ir kartojo, kad yra labiau linkęs siekti užsibrėžtų tarybos tikslų.

Anot D.Aleksavičiaus, siūlymą tapti administracijos vadovu jis priėmė, nes jis buvo jam priimtiniausias.

„Tuo metu (vasarį - BNS) buvau beišeinąs iš buvusios darbovietės - „Baltic Ground Services“. Gavau tą pasiūlymą, kurį atsakingai svarsčiau, ir tuo metu jis man pasirodė priimtiniausias“, - teigė jis.

Iki vasario vidurio D.Aleknavičius daugiau nei metus vadovavo aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ įmonei „Baltic Ground Services“, prieš tai metus - „Litexpo“. Beveik penkerius metus jis buvo įmonių ir projektų valdymo konsultavimo bendrovės „Peak Management“ generalinis direktorius, dirbo transporto įmonėse „Logistikos sprendimai“ ir „Hoja transport group“.

D. Aleknavičius yra įgijęs įmonių organizavimo ir vadybos magistro laipsnį, baigęs Asociacijos Baltic Institute of Coporate Governance nepriklausomų valdybos narių kursą, ISM vadovų programą. Jis nepriklauso jokiai partijai.

Dabartinis Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius yra Valdas Klimantavičius.