Susitarimas dėl Vilniaus valdančiosios koalicijos bus pasirašomas verslo centre „Green Hall“. Sutartį pasirašys sostinės meru išrinktas liberalas Remigijus Šimašius, Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Mykolas Majauskas, socialdemokratas Gintautas Paluckas, „tvarkietis“ Juozas Imbrasas ir „Lietuvos sąrašo“ pirmininkas Darius Kuolys.

R.Šimašius anksčiau yra patvirtinęs, kad keturi komitetų pirmininkų postai atiteks liberalams, trys - TS-LKD, vienas - socialdemokratams.

BNS žiniomis, liberalų vicemeru turėtų tapti krepšinio specialistas ir verslininkas Linas Kvedaravičius, socialdemokratai į postą ketina deleguoti buvusį savo kandidatą į sostinės merus Gintautą Palucką, tuo metu TS-LKD atstovai dėl savojo kandidato dar nėra iki galo apsisprendę. Tarp minimų kandidatų - tarybos narys Valdas Benkunskas ir buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Koalicijos sutarties projekte numatoma, kad liberalų vicemeras kuruos sporto ir kultūros, neformalaus ugdymo, miesto plėtros, miesto ūkio, aplinkos apsaugos ir atliekų tvarkymo sritis, konservatorių atstovas turėtų būti atsakingas už energetiką ir švietimą, socialdemokratų - už sveikatą, viešąją tvarką ir socialinius reikalus.

Pagal planuojamą pasirašyti koalicijos sutartį, liberalams taip pat turėtų atitekti Kultūros, švietimo ir sporto, Aplinkos, Ekonomikos ir finansų, Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo vadovų postai. Paslaugų ir miesto ūkio, Miesto plėtros bei Socialinių reikalų komitetams turėtų vadovauti konservatorių atstovai, socialdemokratams turėtų atitekti Sveikatos komiteto vadovo postas.

Kontrolės komitetas tradiciškai turėtų atitekti opozicijai - siūloma, kad jam vadovautų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas.

Kaip ir socialdemokratai, keturis mandatus taryboje iškovojęs „Lietuvos sąrašas“ turėtų gauti Ekonomikos, Kultūros, švietimo ir sporto bei Miesto plėtros komitetų pavaduotojų pozicijas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai turėtų skirti komitetų pavaduotojus Aplinkos bei Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komitetuose.

Rinkimuose Vilniaus savivaldybėje liberalai iškovojo 16 vietų (įskaitant merą), TS-LKD - aštuonias, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ - po keturias, „tvarkiečiai“ - tris. Iš viso koalicija turės 35 vietas savivaldybės taryboje iš 51.

Opozicijoje liksiantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai atitinkamai yra gavę dešimt ir šešis mandatus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)