Pirmadienį J. Pinskus socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė besitraukiantis ne tik iš Vilniaus skyriaus vadovo posto, bet ir iš kitų partijoje turėtų pareigų.

„Įteikiau pareiškimą partijos vadovybei, kuriame prisiimdamas pilną politinę atsakomybę už manęs netenkinančius rezultatus rinkimuose į Vilniaus miesto tarybą ir mero postą pareiškiu, kad atsistatydinu iš Darbo partijos pirmininko pavaduotojo, Valdybos, Prezidiumo, Tarybos, Vilniaus miesto skyriaus pirmininko pareigų“, - paskelbė J. Pinskus.

Tiesa, po pirmojo savivaldos rinkimų turo, kur Vilniaus „darbiečiai“ patyrė fiasko ir nepateko į naujos kadencijos sostinės tarybą, politikas nebuvo toks kritiškas dėl rinkimų rezultatų.

„Nuo pat kampanijos pradžios, žinojau, kad nebus lengva ir per kelis mėnesius būsime priversti nuveikti tiek, kiek kiti sugebėjo nuveikti per ištisus metus. Ir mums beveik pavyko. Tad būsiu atviras, mūsų pasiekto rezultato šiuose rinkimuose nelaikau pralaimėjimu. Priešingai, manau, kad jis taps savotišku postūmiu mums visiems eiti į priekį, tapti labiau disciplinuotais, aktyvesniais ir ryžtingesniais“, - tada rašė J. Pinskus.

DELFI primena, jog „darbiečiai“ fiasko patyrė ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje. Negana to, Kėdainių mero rinkimuose nusileista Lietuvos laisvės sąjungos kandidatui, prarasta ir Švenčionių mero pozicija. 

Dėl rinkimų rezultatų iš posto pasitraukė partijos lyderė Loreta Graužinienė, laikinai prie jos vairo grįžo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Dar vieną blogą žinią Darbo partijai šeštadienį pasiuntė Vyriausioji rinkimų komisija – tiesioginių mero rinkimų rezultatai anuliuoti Širvintose, kur po antrojo turo triumfavo J. Pinskaus sutuoktinė Živilė Pinskuvienė.