Vadovauti šiai įstaigai siekia KTU Studentų ugdymo centro direktorė Vilija Dabrišienė, Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo pagrindų katedros lektorė Kristina Gailienė ir Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras. Keturi kandidatai dėl įvairių priežasčių iš konkurso pasitraukė, pranešė KTU. Ši aukštoji mokyklas yra vienas iš gimnazijos steigėjų.

Penktadienį pretendentai į gimnazijos vadovus prisistatė tėvams, mokiniams. KTU „Santakos“ slėnyje susirinkusiai auditorijai jie išdėstė savo gimnazijos ateities vizijas.

Prisistatydami visi pretendentai pabrėžė siekiantys išsaugoti ypatingą KTU gimnazijos bendruomenės identitetą, savitą aplinką, kuri ypač svarbi ugdant gabius vaikus. Kaip tobulintinos sritys buvo pažymėtas mokyklos didesnio atvirumo – tiek bendradarbiaujant su kitomis ugdymo įstaigomis Lietuvoje ir užsienyje, tiek dalyvaujant visuomenėje vykstančiuose procesuose – skatinimas bei naujų ugdymo būdų paieška.

Komisija, kurią sudaro KTU, KTU gimnazijos, Švietimo ministerijos ir Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros atstovai, sprendimą dėl būsimojo KTU gimnazijos direktoriaus priims kitą savaitę, kovo 25 dieną. Naujasis direktorius darbą turėtų pradėti balandžio pradžioje.

Gimnazijai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotojas, matematikos mokytojas ekspertas Leonas Narkevičius.

Direktoriaus KTU gimnazijai ieškoma po to, kai gruodį iš šių pareigų pasitraukė nuo pat mokyklos įkūrimo 1990 metais jai vadovavęs Bronislovas Burgis. Jis dabar teisiamas dėl sistemingo nepilnametės gimnazistės bauginimo, naudojant psichinę prievartą.