Kreipimąsi pasirašė Kazys Starkevičius, Rimantas Dagys, Paulius Saudargas, Audronius Ažubalis, Vida Marija Čigriejienė, Kazimieras Kuzminskas, Algis Strelčiūnas, Valentinas Stundys, Mantas Adomėnas, Stasys Šedbaras, Arimantas Dumčius, Vytautas Juozapaitis, Agnė Bilotaitė, Arvydas Anušauskas, Sergejus Jovaiša ir Egidijus Vareikis.

Politikai pareiškė, kad partija atsidūrė kryžkelėje, nes pradėjo abejoti vertybėmis, kurios vesdavo juos į priekį, bei ėmė baimingai žvelgti į konkurentus, mėgina atkartoti jų sėkmės istorijas.

DELFI primena, kad sąlyginę sėkmę Europos Parlamento ir savivaldos rinkimuose šventė Liberalų sąjūdis, kurio rinkėjų ratas stipriai išsiplėtė nuo praėjusių Seimo rinkimų.

„Pradėjome virsti politine jėga, kuri tapatinama nebe su vienybe ir ištikimybe, o vidinėmis batalijomis ir pašaipų kultūra“, - teigiama pareiškime.

„To pasekmes matome jau dabar: pastarųjų rinkimų rezultatai rodo, kad sparčiai netenkame Lietuvos žmonių pasitikėjimo. Tuo metu, kai Rusijos tankai rieda kaimyninėje Ukrainoje, o Lietuvai kylančios grėsmės reikalauja ryžtingų sprendimų, rinkėjai viltinai žvelgia nebe į TS-LKD, o į kitas politines jėgas“, - rašoma dokumente.

Laišką pasirašę politikai sako atstovaujantys konservatorių, politinių kalinių ir tremtinių, senjorų, tautininkų ir krikščionių demokratų bendruomenėms ir reiškia palaikymą I. Degutienei.

Be G. Landsbergio ir I. Degutienės, pirmininko rinkimuose dalyvauti ketino M. Adomėnas, Laima Andrikienė, A. Anušauskas, A. Bilotaitė, R. Dagys, V. Juozapaitis, Laurynas Kasčiūnas, Dainius Kreivys, Mykolas Majauskas, Kęstutis Masiulis, Jurgis Razma, P. Saudargas, K. Starkevičius, V. Stundys, Emanuelis Zingeris.

Neoficialiais duomenimis, dalis šių kandidatų, kurie pasirašė palaikymo laišką I. Degutienei, iš rinkimų trauksis, bet ne visi – kai kurie tęs kovą.

Iš viso partijoje yra daugiau nei 16 tūkst. narių. Balsavimas vyks balandžio 17-19 dienomis.