„Reikėjo prieš save agituoti, kad tokius rezultatus pasiektų. Nesugebėti sukurti tokios strategijos, nesugebėti vertinti situacijos... nežinau, kaip tai galima. Galvoju, kad vaikai prisižaidė šiek tiek ir užmigo ant laurų, galvojo kad viskas savaime ateis“ - BNS pirmadienį sakė V.Uspaskichas.

Jis neabejojo, kad tokius rezultatus Kėdainių rajono savivaldybėje iš dalies galėjo nulemti ir tai, jog jis pats atsiribojo nuo rinkimų agitacijos, o skyrius esą turėjo „visus reikiamus resursus“, bet jų nesugebėjo išnaudoti.

„Pats nedalyvavau, nė vienos frazės nesu parašęs, nors ir turiu ten laikraštį, nė vienoje televizijos laidoje nebuvau, nors turiu televiziją. Tiesiog buvau atsiribojęs nuo rinkimų“, - aiškino V.Uspaskichas.

Pasak jo, penktadienį Kėdainiuose susirinksianti partijos taryba spręs dėl galimų permainų tiek Kėdainių, tiek kituose skyriuose, kuriuose rinkimų rezultatai „darbiečiams“ nėra palankūs.

„Aišku, Kėdainiuose pagal tarybos narių kiekį rezultatai yra geriausi. Bet manęs tai nedžiugina. Kažką žiūrėsime. Jei kažkur kažkoks arklys netraukia, tai reikia jį keisti“, - pabrėžė „darbiečių“ garbės pirmininkas.

Kėdainių rajono savivaldybėje antrajame merų rinkimų ture sekmadienį Darbo partijos atstovė, dabartinė vicemerė Nijolė Naujokienė surinko beveik 46 proc. rinkėjų balsų ir pralaimėjo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovui Sauliui Grinkevičiui, už kurį balsavo 53,5 proc. rinkėjų. Kėdainiuose „darbiečiai“ iškovojo 13 iš 27 mandatų savivaldybės taryboje.

„Darbiečiai“ rinkimuose iš viso laimėjo tris merų postus - Raseinių, Širvintų ir Ukmergės rajonų savivaldybėse. Iš viso partija iškovojo 148 tarybos narių mandatus šalies savivaldybėse.