„Mes jau pradėjome ruoštis Seimo rinkimams ir, manau, kad artimiausiu metu iš tikrųjų įsivardysime labai aiškius tikslus (…). Didele dalimi rinkimų rezultatai Seimo rinkimuose priklausys nuo to, kaip seksis mūsų išrinktiesiems merams vykdyti savo veiklą ir savo darbus, tačiau tikrai jaučiame pakilimą, liberalų idėjų palaikymą visoje Lietuvoje. (...) Aš manau, kad yra visos geros prielaidos tam, kad Liberalų sąjūdis labai gerai pasirodytų kitų metų Seimo rinkimuose ir taptų partija, aplink kurią bus formuojama valdančioji dauguma“, - pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė E.Masiulis.

Jis džiaugėsi Liberalų sąjūdžiui sėkmingais savivaldos rinkimais ir teigė, kad nuo šiol už liberalus turės kalbėti jų darbai.

„Tiek pirmajame rinkimų ture, tiek antrajame rinkimų ture, kada jau buvo renkami merai, tikrai esame labai patenkinti rezultatais ir suprantame, kad čia yra didžiojo kelio pradžia. Įgyti rinkėjų pasitikėjimą iš tikrųjų yra labai svarbu, bet dar svarbiau tą pasitikėjimą išsaugoti. Dabar nuo šios akimirkos už mus turės kalbėti mūsų darbai. Todėl partija ir visas mūsų partinis potencialas bus nukreiptas į tai, kad savivaldybėse, kuriose rinkėjai pasitikėjo mūsų kandidatais į merus, mes vykdytumėme savo programinius pažadus“, - kalbėjo partijos pirmininkas.

Liberalų sąjūdis merų postus iškovojo devyniose savivaldybėse. E.Masiulio teigimu, rinkėjų pasitikėjimą liberalais ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir provincijoje lėmė „nuoširdžios, atviros, patikimos, ne politine demagogija, o konkrečiais pasiūlymais grįstos politikos“ išsiilgimas.

Komentuodamas Vilniaus mero rinkimus jis atkreipė dėmesį, kad rinkėjai suprato, kas yra tikrieji liberalai. Tris kadencijas sostinei vadovavęs Artūras Zuokas priklauso Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams).

„Liberalusis Vilnius arba kitaip tariant, liberalūs Vilniaus rinkėjai pagaliau suprato, kad tikrieji liberalai yra Liberalų sąjūdyje ir kad tikrasis liberalas yra Remigijus Šimašius“, - kalbėjo E.Masiulis.