„Aš labai sunkiai įsivaizduoju, ką kauniečiai galėjo kitaip padaryti, jei jie surinko net daugiau balsų, ir apskritai - per dešimtį pastarųjų metų parodė geriausią rezultatą, kaip partija“, - sekmadienį konservatorių rinkimų štabe Vilniuje BNS sakė R.Juknevičienė.

Ji pripažino, kad visuomeninių komitetų iškilimas lėmė prastesnius visų partijų, išskyrus Liberalų sąjūdį, rezultatus. Tai, anot jos, yra todėl, kad jie rinkimuose dalyvavo „nelygiomis sąlygomis“, kurias būtina sutvarkyti prieš Seimo rinkimus.

„Sukurtas tam tikras precedentas, kai politinės partijos buvo pastatytos į nelygią situaciją su tais, kuriems negalioja politinėms partijoms taikomi finansavimo ribojimai. Matau kai kuriose vietose, ypač Kaune, kad visi sutaria žaisti krepšinį, bet kažkas išeina žaisti krepšinį, o kiti išeina žaisti bokso. Tai kaip tu gali laimėti?“ - nesėkmės priežastis nurodė politikė.

Panevėžyje antrajame rinkimų ture per 30 proc. rinkėjų balsų surinkusį konservatorių kandidatą Mauricijų Grėbliūną R.Juknevičienė įvertino kaip „neblogai pasirodžiusį“. Ji džiaugėsi dėl esą netikėtų rezultatų Kupiškyje, kur konservatorių kandidatas Dainius Bardauskas surinko per 72 proc. rinkėjų balsų ir buvo išrinktas meru.

Vis dėlto R.Juknevičienė tikino, kad konservatoriai jau artimiausiu metu vertins savivaldos rinkimų rezultatus, jie gali lemti pasikeitimus partijos skyriuose.

„Rytoj (pirmadienį - BNS) rinksis prezidiumas, ir taryba rinksis, laukia ir partijos pirmininko rinkimai. Jau dabar analizuojame, kad tuose skyriuose, kur rinkimų rezultatai stipriai pablogėjo, reikia galvoti apie tikras permainas. Bet yra ir labai gerų pavyzdžių, nebūtinai, kad ir laimėjus“, - sakė ji.

Iš viso TS-LKD savivaldybėse turės dešimt merų. Merais pirmajame ture išrinkti keturi konservatoriai: Šarūnas Vaitkus (Palangos), Gintautas Gegužinskas (Pasvalio rajono), Artūras Margelis (Lazdijų rajono) ir Stasys Žvinys (Molėtų rajono). Antrajame ture merais išrinkti Algirdas Vrubliauskas (Alytaus rajonas), Vytenis Tomkus (Kaišiadorių rajonas), Juozas Mažeika (Kretingos rajonas), Dainius Bardauskas (Kupiškio rajonas), Antanas Čepononis (Radviliškio rajonas) ir Petras Pušinskas (Skuodo rajonas).

TS-LKD taip pat laimėjo 247 mandatus savivaldybių tarybose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (757)