Nuo 2011 metų Vilniui vadovavęs A.Zuokas sekmadienio vakarą sakė pasveikinęs liberalą Remigijų Šimašių, kuris, negalutiniais duomenimis, antrajame mero rinkimų ture surinko apie 61 proc. balsų.

„Politika, be abejonės, išlieka, pagaliau gal bus daugiau laiko skirti dėmesio nacionalinei politikai. Suprantama, kad užsiėmimų yra daug gyvenime, man jų niekada netrūko“, - žurnalistams sekmadienio vakarą sakė politikas, vadovaujantis Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijai.

„Matyt, dabar dar anksti nagrinėti ir analizuoti, bet kiek tekdavo bendrauti dar kampanijos metu, yra paprastas toks emocinis noras - reikia naujo. Trys kadencijos - reikia naujo“, - pridūrė A.Zuokas.

A.Zuokas teigė, kad darbas opozicijoje jam „ne visiškai pagal charakterį ir būdą“, bet žadėjo palaikyti miestui reikalingus darbus.

Paprašytas pakomentuoti tai, kad interneto tinklaraštininkas Mykolas Pleskas į barą, kuriame partija laukė rinkimų rezultatų, atnešė laidotuvių vainiką, A.Zuokas pavadino tai „žemos kultūros požymiu“.

47 metų A.Zuokas mero pareigas ėjo nuo 2011 metų balandžio, prieš tai miestui jis vadovavo 2003-2007 metais.

Mero posto nebesieks

Rinkimų kovą dėl Vilniaus mero posto pralaimėjęs Artūras Zuokas tvirtina, kad ateityje nebesieks tapti sostinės meru ir užsiims politika nacionaliniu lygiu. „Vilniaus miesto savivaldybės lygyje tai yra pabaiga, – kalbėjo A. Zuokas apie savo politinę karjerą specialioje LRT Televizijos laidoje. – Net jei ir būtų galimybė, dar kartą mero posto nesieksiu. Taigi tai yra mano, kaip Vilniaus miesto mero, politikos pabaiga.“

Buvusio sostinės mero teigimu, nuo šiol jis būsiąs daug laisvesnis. Mat būnant meru tenka daug galvoti apie tai, ar tavo viešai pasakyti žodžiai nepakenks miesto reikalams.

Rinkimų rezultatus Vilniuje A. Zuokas vertino kaip jam asmeniškai netikėtus. Jo žodžiais, tai, koks buvo Vilnius jam tapus meru 2011-iaisiais ir tai, kaip sostinė atrodo dabar, „yra diena ir naktis“. Todėl, jo žodžiais, šių rinkimų rezultatai ir buvę netikėti.

Savo pralaimėjimo priežastis buvęs meras aiškino tuo, kad nepakankamai įvertino konkurenciją, kurią jam sudarė Remigijus Šimašius, ir per vėlai pradėjo rengtis rinkimams.

„Apklausos rodė, kad mieste – viskas gerai. Per vėlai pastebėjome augančią konkurenciją. Rinkimams pradėjome ruoštis gana vėlai. Viduje yra žmogiškas liūdesys“, – LRT Televizijai sakė A. Zuokas.

Buvęs miesto vadovas palygino savo situaciją su Prezidento rinkimais, kai pirmą prezidentavimo kadenciją baigęs Valdas Adamkus antrame rinkimų ture pralaimėjo Rolandui Paksui (2003 m. – LRT.lt). „Lietuvai buvo puikūs metai. Lietuva buvo pakviesta tapti Europos Sąjungos, NATO nare, į Lietuvą buvo atvažiavęs George‘as W. Bushas. Nebuvo net klausimo, kad žmonės turėjo tai vertinti ir, atėję į rinkimus, išrinkti V. Adamkų antrai kadencijai. O įvyko priešingai. Man buvo didžiulis šokas: kaip taip gali būti? Kaip rinkėjas galėjo taip pasielgti? Dabar man – lygiai tokia pati pamoka“, – svarstė buvęs Vilniaus meras.

Atsakė dėl A. Zuokienės

Neperrinktas sostinės meras Artūras Zuokas pareiškė, kad jis dirbs Vilniaus miesto taryboje, tačiau daugiau mero posto nesieks. Visgi sekmadienio vakarą politiko sutuoktinė į partijos štabą neatvyko.

Atėjęs į Lietuvos laisvės sąjungos štabą, A. Zuokas užlipo ant kėdės ir rėžė kalbą. 

„Padarėme daug, kad Vilnius būtų kitoks ir, aišku, man šie rezultatai – skaudūs, pripažinsiu“, - kalbėjo A. Zuokas.

Kartu, jis pasidžiaugė, kad dabar miesto bėdos nebėra jo rūpestis ir šis jausmas jau ima patikti.

Paklaustas, kokie yra tolimesni jo planai politikai, jis retoriškai klausė, ar Lietuvoje maža politinių postų ir vardijo: ministras, premjeras, prezidentas.

A. Zuokas džiaugėsi netikėta Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pergale Kėdainiuose.

Į LLS štabą sekmadienio vakarą neatvyko Agnė Zuokienė.

A. Zuokas, paklaustas, kur yra jo žmona, atsakė lakoniškai: „dabar išvykusi atostogų“.

Daugiau A. Zuokas nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (586)