Panašu, kad susidomėjimas tiesioginiais merų rinkimais išliko ir antrajame ture.

Iki 19 valandos, kai dar buvo likusi valanda iki balsavimo pabaigos, savo valią pareiškė 32,2 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites balsavusių tokiu metu buvo 39,78 proc. rinkėjų. Bendras aktyvumas pirmajame ture siekė 47,17 procento.

50 proc. aktyvumas neviršytas nė vienoje savivaldybėje. Aktyviausiai balsavo Varėnos (41,46 proc.) ir Širvintų rajono rinkėjai (41,21 proc.). 40 proc. rinkėjų aktyvumas taip pat viršijo Tauragėje.

Per išankstinį balsavimą antrajame ture šią savaitę savo valią pareiškė dar 5,13 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites pirmajame ture iš anksto buvo balsavę 5,97 proc. rinkėjų.

Antrasis merų rinkimų turas, kuriame varžosi prieš dvi savaites daugiausiai balsų surinkę kandidatai, sekmadienį vyko keturiasdešimtyje savivaldybių.

Merai pirmajame ture buvo išrinkti devyniolikoje savivaldybių, o Trakų rajone rezultatai panaikinti dėl šiurkščių pažeidimų.

Vilniuje dėl mero posto rungėsi liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas. Į Kauno merus pretendavo visuomeninį komitetą subūręs verslininkas Visvaldas Matijošaitis ir dabartinis miesto vadovas konservatorius Andrius Kupčinskas. Klaipėdiečiai antrajame ture renkosi tarp dabartinio mero liberalo Vytauto Grubliausko ir Seimo narės konservatorės Agnės Bilotaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1249)