Laiško tema – priėmimas į vaikų darželius. Vilniaus savivaldybė žadėjo mažųjų vilniečių tėvus iš anksto informuoti, kada bus vėl paleista „užlūžusi“ registracija į vaikų darželius. Ir žodis ištesėtas. Tiesa, įdomiomis aplinkybėmis – paskutinę legalios rinkiminės agitacijos dieną apie priėmimo atnaujinimą pranešė pats perrinkimo siekiantis meras.

„Mieli tėveliai, pagaliau nepriklausomos kompanijos IBM, UAB „DPA" ir UAB „BAIP" atliko priėmimo į darželius sistemos konfigūracijos pakeitimus saugumui užtikrinti, papildomus sistemos apkrovos ir saugumo testus, bei pranešė, kad sistema saugi. Kovo 25 d., trečiadienį, 8 val. ryto internetu ir savivaldybėje prasidės registracija į sostinės darželius“, - rašoma A. Zuoko laiške, siųstame iš elektroninio pašto meras@vilnius.lt.

Laiške meras vardija atnaujintos sistemos privalumos ir nepraleidžia progos priminti dar vieno pažado – atleisti dalies mažųjų tėvus nuo ugdymo mokesčio.

„Šiemet pirmenybė teikiama tiems mažiesiems vilniečiams, kuriems pernai nebuvo skirta vieta darželyje. Prašymai, kurie buvo registruoti pernai, galioja ir iš naujo registruotis nereikia. Be to, kai tik pasibaigs vaikų priėmimas į darželius šiems metams, nuo rudens į darželius bus galima registruoti nuolat, nelaukiant konkrečios datos.

Atsiprašau už nepatogumus dėl sustabdytos registracijos. Deja, buvo ir savivaldybės darbuotojų klaidų, už kurias jie griežtai įvertinti. Tėveliai, kurių vaikai pradės lankyti darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, savivaldybės iniciatyva bus mėnesį atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio (14,48 eurų)“, - rašo A. Zuokas.

Laišką politikas baigia žodžiais „jūsų meras“.

Vilniaus savivaldybė tikina, esą A. Zuoko laiškas su rinkimais niekaip nesusijęs. „Tai yra jau ne pirmas informacinis mero laiškas tėveliams ir natūralu, kad jį tėveliai gavo iš mero pašto dėžutės. Iš šio pašto gyventojai taip pat gauna atsakymus į jų užklausas, kitą jiems aktualią informaciją ir pan.“, - DELFI teigė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Irma Juškėnaitė.

R. Šimašius: tėvai žino tikrąją padėtį

Beje, ketvirtadienį, dalyvaudamas tiesioginiuose DELFI debatuose su savo oponentu Remigijumi Šimašiumi, A. Zuokas neatsakė į klausimą, kada bus atnaujinta registracija į darželius. Tiesa, jis užsiminė, kad žinia vilniečius gali pasiekti „gal net ir šią savaitę“. Kaip tarė – taip padarė.

R. Šimašius DELFI teigė abejojantis, kad laiškas nuo A. Zuoko paskutinę legalios agitacijos dieną tėra sutapimas. Vis dėlto mero konkurentas antrajame rinkimų ture teigė nemanantis, kad laiškas galėtų smarkiau paveikti rinkėjų nuomonę.

„Per šitą rinkimų kampaniją tiek turiu medžiagos, kuri kvepia tokiais dalykais, kad čia jau neatrodo pats baisiausias atvejis. Manau, tėvai puikiai žino visą situaciją ir puikiai žino, kodėl problemos neišspręstos. Man atrodo, jeigu tai ir yra bandymas (agituoti - DELFI), tai iš labai didelio noro vis dėlto nepralaimėti“, - teigė liberalas.