„Toks elgesys, kai pilno pajėgumo kariuomenės pratybos vyksta okupuotuose Gruzijos regionuose, yra dar vienas ryškus Gruzijos teritorinio vientisumo ir suvereniteto pažeidimas, tvirtų tarptautinės teisės normų ir principų apleidimas. Taip pat visų tarptautinių įsipareigojimų, taip pat ir tų, kuriuos Rusija prisiėmė paliaubų sutartimi 2008 metų rugpjūčio 12 dieną“, - BNS sakė K. Salukvadzė.

Praeitą ketvirtadienį Rusija pradėjo kariuomenės pratybas Pietų karinėje apygardoje, Abchazijoje ir Pietų Osetijoje. Pasak ambasadorės, pratybos vyks iki balandžio.

Pratybose dalyvavo 2000 karių ir 500 sunkiosios karo technikos vienetų, tokių kaip raketinės oro gynybos sistemos „Igla“, priešlėktuviniai ginklai ir raketų sistemos „Tunguska“, priešlėktuvinės gynybos sistemos „S-300B“, „Strela-10“, „Tor“ ir „Osa“, nurodė diplomatė.

K. Salukvadzės teigimu, Rusija nededa pastangų gerinti santykius su Gruzija.

„Tokie Rusijos agresyvūs veiksmai stipriai kontrastuoja su konstruktyviomis pastangomis, kurias vykdė Gruzija, normalizuoti įtemptus santykius tarp Rusijos bei Gruzijos ir kenkia taikai ir saugumui regione“, - sakė ji.

„Reikšdami ypatingą susirūpinimą mes toliau stebime situaciją ir nuolatos informuojame tarptautinę bendruomenę šiuo klausimu“, - kalbėjo ambasadorė.

Dešimtajame paskutinio amžiaus dešimtmetyje apie atsiskyrimą paskelbusią Abchaziją ir kitą atskilusį regioną - Pietų Osetiją - po 2008 metų karo Rusija pripažino nepriklausomomis valstybėmis.

Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių regiono karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė regionus laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1355)