Ji bus dislokuota Rukloje, LDK Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione.

„Planuojama, kad atvažiuos 150 karių ir jie visi į Ruklą atvažiuos per ateinančias dvi savaites“, - BNS antradienį sakė Krašto apsaugos ministerijos atstovė Asta Galdikaitė.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojami nuo 2014 metų pavasario, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje. Be to, Aljansas, reaguodamas į pasikeitusią geopolitinę situaciją regione, yra sustiprinęs ir Baltijos valstybių oro erdvės bei jūros apsaugą.

Pirmadienį Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad taip pat Lietuvoje bus dislokuotas kuopos dydžio vienetas, kuris bus sudarytas iš vieno tankų ir dviejų šarvuotųjų transporterių „Stryker“ būrių su paramos vienetais. Iš viso į Lietuvą atvyks apie 20 transporto priemonių, tarp jų - ir penki amerikiečių tankai „Abrams“. A.Galdikaitės teigimu, ši technika Lietuvą pasieks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (821)