„JAV ir JK santykiai tokie pat svarbūs kaip ir visada“, - pareiškė generolas leitenantas B. F. Hodgesas. „JK – mūsų seniausia sąjungininkė, vis dar išliekanti lydere NATO. Manau, kad JK laikysis šios lyderės pozicijos“, - sakė jis.

B. F. Hodgesas apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną siekimu sunaikinti NATO ir įspėjo, kad Rusija gali mėginti panaudoti hibridinį karą, kurį šiuo metu vykdo Ukrainoje, prieš NATO šalį narę, kad išmėgintų Aljanso patvarumą, rašo „The Telegraph“.

„Esu tikras, kad Putinas nori sunaikinti mūsų Aljansą ne puldamas, o skaldydamas jį“, - teigė jis Berlyne kreipdamasis į karinius ir politinius vadovus.

Taip pat jis įspėjo, kad V. Putinas gali pamėginti destabilizuoti NATO šalį narę, pasitelkdamas separatistus, kaip tai buvo padaryta Rytų Ukrainoje, arba gali imtis kitų „nevienareikšmiškų“ karo formų.

Nors Rusija ir nepuola atvirai, kai kurios NATO šalys narės gali norėti pasinaudoti 5-uoju Vašingtono sutarties straipsniu, pagal kurį vienos narės užpuolimas prilygsta visos NATO puolimui.

„Jei negalima pritaikyti 5-ojo straipsnio, Aljansui – galas“, - pareiškė B. F. Hodgesas.

Jis paragino dislokuoti amerikiečių tankus rytinėse NATO valstybėse narėse ir tokiu būdu atbaidyti V. Putiną.

Praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai amerikiečiai iš Europos išgabeno paskutinius tankus, JAV nusprendė ir vėl atsiųsti į Europą apie 220 tankų „Abrams“ kaip atsaką į krizę Ukrainoje.

B. F. Hodgesas informavo pasiūlęs dislokuoti dalį tankų Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje

JAV jau sutiko siųsti kariuomenę į Lenkiją ir tris Baltijos valstybes. 

Ukrainos krizės kontekste B. F. Hodgesas paragino NATO šalis nares nemažinti išlaidų gynybai.