Vilnius: duomenys iš 31 apylinkės - ir vėl smūgis A. Zuokui. Atotrūkis tarp jo ir V. Tomaševskio vėl išaugo: R. Šimašius - 29,73 proc.
V. Tomaševskis - 22 proc. A. Zuokas - 16,9 proc.

Klaipėdoje vis dar neaišku, kas su V. Grubliausku varžysis antrajame ture. Suskaičiuota gerokai daugiau nei pusė balsų, bet A. Bilotaitę nuo I. Rozovos tebeskiria vos daugiau nei 400 balsų.

VRK duomenimis, Kėdainiuose, kaip ir galima tikėtis, dominuoja Darbo partija su 46,41 proc. balsų, antri čia kol kas liberalai (16,59 proc.).Darbo partijos kandidatė Nijolė Naujokienė gali laimėti jau pirmajame ture. Pirminiais duomenimis, už ją balsuoja daugiau nei 60 proc. kėdainiečių.

Vytautas Grigaravičius jau matuojasi Alytaus mero kėdę. Jo judėjimas taip pat turės didžiausią frakciją miesto taryboje. "Tokia persvara rodo, kad žmonės manimi patikėjo", - LRT televizijos eteryje sakė buvęs Lietuvos policijos vadovas.


Kaune antrojo mero rinkimų turo dalyviai aiškūs, neaišku, tik jų atotrūkis tarpusavyje. V. Matijošaitis - 37 proc., A. Kupčinskas - 24,4 proc.

Kauno rajone meras gali būti išrinktas jau pirmajame ture. Suskaičiavus apie trečdalio apylinkių balsus, ryškiai pirmauja socdemas Valerijus Makūnas (54,56 proc.). Tarp partijų taip pat dominuoja socdemai su 42 proc. balsų.

Panevėžyje triumfuoja Seimo nario Povilo Urbšio, buvusio Panevėžio STT vadovo, šalininkai. Šis nepartinis sąrašas, suskaičiavus didžiąją dalį balsų, turi beveik 20 proc. rinkėjų palaikymą. Mero rinkimuose su 23,45 proc. balsų taip pat pirmauja šio sąrašo kandidatas Rytis Mykolas Račkauskas. Kas su juo rungsis antrajame ture - kol kas neaišku.

Valstiečių-žaliųjų ir konservatorių kandidatai kol kas žengia koja kojon.

Panevėžio rajone meru greičiausiai jau po pirmo turo taps valstiečių-žaliųjų kandidatas Povilas Žagunis. Pasvalio rajone antrojo turo turbūt neprireiks konservatoriui Gintautui Gegužinskui. Rietavo mero kėdę jau užsitikrino liberalas Antanas Černeckis.

Šalčininkų ir Vilniaus rajono merai taip pat aiškūs - LLRA kandidatai Zdislavas Palevičius ir Marija Rekst.

Druskininkuose suskaičiuota mažiau nei pusė balsų, bet socdemo R. Malinausko pergalė beveik neabejotina.

Utenos rajone po pirmojo turo triumfuoja socdemas Alvydas Katinas, Vilkaviškyje - jo partietis A. Neiberka.

Varėnos rajone aiškiai laimi liberalas A. Kašėta, tačiau palaikymas jam dar gali kristi žemiau 50 proc. ribos. Teoriškai, antras turas dar įmanomas Kėdainiuose, bet "darbietė" N. Naujokienė kol kas saugiai laikosi virš 50 proc. slenksčio.

Jonavoje meras jau aiškus. Suskaičiavus didžiąją dalį balsų, daugiau nei 70 proc. rinkėjų palaikymą turi susisiekimo ministro sūnus, socdemas Mindaugas Sinkevičius.

Pagėgių meru jau po pirmojo turo greičiausiai taps dabartinis rajono vadovas, "tvarkietis" Virginijus Komskis.

Šiauliuose fiasko pakvipo dabartiniam merui, socdemui Justinui Sartauskui. Suskaičiuota tik ketvirtadalis balsų, bet J. Sartauskas kol kas yra už antrojo turo borto. O pirmauja du visuomeninių komitetų atstovai: Valerijus Simulik ir Artūras Visockas.

Pirmieji partijų duomenys

VRK skelbia pirmuosius susistemintus partijų surinktų balsų duomenis. Pirmauja socdemai su 23,41 proc. balsų, antri konservatoriai (14,24 proc.). Treti, skaičiuojant provincijos balsus, yra valstiečiai-žalieji (13,44 proc.). Ketvirtoje vietoje - Darbo partija (13,44 proc.), penkti - liberalai (10,55 proc.), šešti - "tvarkiečiai" (6 proc.).