Skaičiuojama, kad herbų nuėmimo darbai kainuos 10 tūkst. eurų. Darbų metu ribojamas eismas tiltu.

Darbai užsitęsė

Planuota, kad pirmoji, apie 200 kg sverianti plokštė nuo pilonų bus nuimta apie 15 val. Tačiau darbai užtruko ilgiau, nei planuota.

Pirmiausia bandant judinti plokštes jos ėmė trupėti ir judėti. Todėl nuspręsta visas plokštes sutvirtinti ir tada bandyti nuimti po vieną. Tokiu būdu buvo užtikrinta, kad imant vieną plokštę nenukristų kita.

Darbininkams teko gerokai paplušėti, kad plokštes nukeltų. Tiesa, darbininkai dirba be jokių brėžinių tad buvo sunku prognozuoti, kaip seksis darbai, kaip herbai pritvirtinti ir t.t.

Pažiūrėti demontavimo darbų susirinko ir smalsūs keli kauniečiai. Jie mojavavo Lietuvos trispalvėmis, signalizavo ir nemaža dalis per tiltą važiuojančių vairuotojų.

Viešųjų pirkimų konkurso techninėje specifikacijoje nurodoma, kad laimėtojas turės nuimti iš viso 32 metalinius simbolius. Po metalinių simbolių nuėmimo kolonų paviršius turi būti aptaisytas apdailos cementinėmis fasado plokštėmis, atitinkančiomis pilonų spalvą.

Bus skelbiamas konkursas ir sprendžiama, kad atsiras buvusių herbų vietoje.

Nusprendė nesaugoti

Savivaldybė herbus nuims po to, kai pernai gruodį paveldosaugininkai panaikino jų teisinę apsaugą.

Dabartinis tiltas su jį sovietine simbolika - žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu - pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininė simbolika liko ant betoninių pilonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1547)