„Kai paslapčia vykdomi tokie aktai, kuriuose nukenčia civiliai žmonės, kur jie bevyktų - ar jie būtų Charkove, ar kitur - tai yra bailus išpuolis. Ir tai rodo, kad tiems, kurie mano kitaip, matyt, neužtenka argumentų ir jie tik taip sugeba išsakyti savo nuomonę. Be abejo, smerkiant tokius dalykus, kartu tai parodo pasauliui, kas jie tokie, kurie turi kažkokias savo tiesas. Jeigu jie tik taip moka jas ginti, tai, be abejo, gaila tokių žmonių“, - BNS telefonu iš Jungtinių Valstijų sakė L.Linkevičius.

Kijevui tvirtinant, jog keturi su teroro aktu siejami įtariamieji buvo rengti Rusijoje, ministras taip pat nedėjo vilčių, jog Rusija pripažins bet kokias savo sąsajas su įvykdytu teroru.

„Manau, kad buvo tiek akivaizdžių faktų pateikta pastaruoju metu - ir apie ginklų tiekimą, ir apie dalyvavimą karių, ir konkrečių dalinių numeriai buvo netgi įvardijami ir visa tai buvo neigiama. Taip kad aš neturiu iliuzijų, kad ši Rusijos vadovybė apskritai pripažins ką nors daranti blogai. Nes daro blogai kažkas kiti, tiktai ne jie“, - sakė ministras.

Ukrainos šiaurės rytiniame Charkovo mieste du žmonės žuvo, o dar daugiau nei penkiolika buvo sužeisti sekmadienį per sprogdinimą eitynėse, surengtose minint Maidano revoliucijos pirmąsias metines. Charkovo prokurorai informavo, jog buvo susprogdintas savadarbis trotilo užtaisas su armatūros nuopjovomis.

Ukrainos saugumo tarnybos vadovo pavaduotojas Markianas Lubkivskis bei kiti pareigūnai patvirtino, jog per antiteroristinę operaciją buvo sulaikyti keturi įtariamieji Ukrainos piliečiai. Pas įtariamuosius aptikta ginklų, tarp jų - ir granatų. Jie, Ukrainos saugumo duomenimis, buvo rengiami ir ginklų gavo Rusijoje, netoli nuo pasienio su Ukraina esančiame Belgorodo mieste.