L. Radzevičiūtė DELFI papasakojo apie įrašo su J. Krasnicku padarymo aplinkybes. Moteris teigia įrašą padariusi mero kabinete, kai buvo aptariamos jos galimybės toliau vadovauti Alytaus teatrui.

„2014 m. lapkričio 10 d. buvau skambučiu iškviesta pas merą „ant kilimėlio“, - prisiminė L. Radzevičiūtė. - Buvo kalba apie mano atleidimą. Buvo pasakyta: jeigu nenusileisiu arba, anot mero, nekeisiu taktikos, tai būsiu greitai atleista. Tiesiog buvo grasinama – ir viskas.“

Pašnekovė taip pat papasakojo apie pirmąją įrašo dalį, kuri sudrebino ir Lietuvą, ir J. Krasnicko kėdę. L. Radzevičiūtė puikiai prisimena ir tai, kokiame kontekste nuskambėjo garsioji frazė apie galimybes šį bei tą „nu**zdinti“.

„Kadangi pokalbis buvo ilgas, pusantros valandos, tai meras leido sau kalbėti ne tik apie teatrą ir ne tik apie darbą. Buvo visokių lyrinių nukrypimų. Taip ir nuskambėjo. Konkrečiai man nepasakė, kur ketina – bet buvo keletas įdomių įmonių paminėta. Bet aš manau, kad čia tegul teisėsauga aiškinasi. Nes tai nėra patvirtintas faktas“, - tęsė pašnekovė.

Anot jos, įraše yra montažo elementų – tačiau tai tikrai ne pavienių žodžių dėlionė, kaip bando įrodinėti Alytaus meras, o ištisiniai sakiniai.

„Yra iškirpti sakiniai iš to pusantros valandos įrašo. Tai yra sakiniai – jie tiesiog sutraukti, kad būtų galima klausyti“, - sakė L. Radzevičiūtė.

Viso pusantros valandos įrašo ji teigia negalinti viešinti – esą tai pakenktų kitiems įraše minimiems asmenims.

Jurgis Krasnickas
„Per pusantros valandos, kaip ir minėjau, meras leidosi į ne vieną lyrinį nukrypimą. Minimos ir privačių asmenų pavardės, ir asmeniniai dalykai – tiesiog nesinori, kad žmonės nuo to nukentėtų. Tiktai dėl to“, - aiškino L. Radzevičiūtė.

Pilną ir nekarpytą įrašą moteris pasiruošusi atiduoti teisėsaugai. „Vienareikšmiškai. Manau, teisėsauga tikrai turės, ką veikti“, - įsitikinusi DELFI pašnekovė. Kokie galimai neskaidrūs dalykai dar minimi įraše, L. Radzevičiūtė neužsimena nė žodžiu – anot jos, tų detalių viešinimas gali pakenkti būsimiems teisėsaugos tyrimams dėl to, kas vyksta Alytuje.

Laukia STT pareigūnų

DELFI šaltinių teigimu, įrašuose J. Krasnicko ne sykį minėta Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Alytaus mero piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. L. Radzevičiūtė DELFI teigė mielai atiduosianti visą įrašą STT pareigūnams. 

„Taip, esu pasiruošusi. Kaip sakiau, taip ir padarysiu“, - teigė pašnekovė.

STT Kauno valdybos vykdomą tyrimą dėl J. Krasnicko sparnuotų frazių, DELFI žiniomis, kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Atmeta kaltinimus dėl politikų įtakos

Atvirai prieš J. Krasnicką stojančiai moteriai prikišama aibė politinių ryšių. Viena sąsajų – alytiškis Seimo narys, „darbietis“ Kęstutis Daukšys, kurio komandoje L. Radzevičiūtė dirbo praėjusios kadencijos Seime. DELFI pašnekovė neslepia dirbusi K. Daukšiui, bet čia pat pažymi esanti liberalė.

„Dirbu Seime apie 10 metų. Mano darbdaviai buvo ir Dalia Teišerskytė, ir dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, ir K. Daukšys. Seimo nario padėjėjas – asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojas. Tai nereiškia, kad privalu priklausyti kokiai nors partijai. Bet buvau aktyvi Liberalų sąjūdžio narė“, - pasakojo L. Radzevičiūtė.

Insinuacijas, esą ji dar prasidėjus konfliktui su J. Krasnicku naudojosi K. Daukšio ar kitų politikų užnugariu, pašnekovė kategoriškai atmeta.

„Aš užtarėjų neieškojau. K. Daukšio paprašiau, kad jis nesikištų. Yra teismai. Gyvename teisinėje valstybėje, ir aš tą tiesą įrodysiu. Nenoriu užtarėjų. Nenoriu slėptis už Seimo nario ar kažkokio kito politiko pečių. Dirbau Seime ne vienerius metus ir socialdemokratų tikrai nemažai pažįstu, galėjau ir jų pagalbos prašyti, bet to nedariau“, - patikino moteris.

Pasak jos, padarytame įraše J. Krasnickas ją vadina „grėsme sistemai“ ir „blogu pavyzdžiu“. „Jeigu tu pasipriešinsi valdovui ir tau pavyks – kitas irgi gali bandyti. Grandininė reakcija. Tą sistemą reikia sunaikinti. O jeigu būčiau paprašiusi kažkieno pagalbos ar užtarimo – reiškia, aš pati būčiau tos sistemos dalis“, - sakė L. Radzevičiūtė.

Buvusiai teatro vadovei viešojoje erdvėje prikišami ir ryšiai su buvusiu Alytaus meru, dėl galimos korupcijos teisiamu Česlovu Daugėla. Apie juos L. Radzevičiūtė nedaugžodžiauja, bet tikina, esą Č. Daugėla su skandalingojo įrašo istorija niekaip nesusijęs.

„Niekas prie šitos istorijos neprikišo nagų. Čia yra teisybės klausimas. (...) Daug kam aš sakiau, kad meras mane gąsdina. Kad ketina atleisti, kad darys viską, kad mane atleistų. Bet niekas apie šitą įrašą nežinojo. Tai nėra su niekuo susiję, o juolab su politika“, - tvirtino pašnekovė. 

„Jeigu jūs klausiate, su kuo aš gyvenu, atsakau: aš gyvenu viena su savo vaiku“, - pridūrė L. Radzevičiūtė. 

„Noriu pasakyti, kad karalius nuogas“

Iš pareigų atleista direktorė teigia veikianti pilietiškai, o ne vedina noro atkeršyti J. Krasnickui.

„Tiesiog noriu pilietiškai pasielgti ir galų gale garsiai pasakyti, kad karalius nuogas. (…) Aš savo tiesą įrodinėsiu ir savo teises ginsiu teisme. Aišku, teismai užtruks, bet teisminiai procesai turi tendenciją baigtis. Taip, su manimi buvo įvykdytas politinis susidorojimas, bet tiek to – vadovausiuosi ne emocijomis, o teise“, - reziumavo L. Radzevičiūtė.

DELFI primena, kad L. Radzevičiūtė paviešino du pokalbio su meru įrašus. Pirmasis publikuotas „YouTube“, antrąjį buvusi teatro direktorė leido publikuoti tik DELFI. Pateikiame ir abu įrašus. Įspėjame, juose skamba necenzūrinė leksika.