Vilniuje Užgavėnės švenčiamos Mokytojų namų kiemelyje. Vidudienį Morė triukšmingai keliaus per sostinės Senamiestį, pro Prezidentūrą, Gedimino prospektu ir kvies miestiečius atvykti į Mokytojų namų kiemelį, kur 18 val. bus švenčiamos Užgavėnės. Margoje Morės svitoje bus čigonų, žydų, velnių, meška ir kitokių palydovų.

Mokytojų namų kiemelyje, pradėjus švęsti Užgavėnes, į kovą pakils žiemą simbolizuojantis Lašininis ir pavasarį- Kanapinis. Kaip visada, laimi Kanapinis, nes žmonėms atsibodo žiema.

"Kepsime sunkiausią žemaičių blyną, kuris bus įdarytas varške, virsime didžiulį katilą kopūstienės. Miestiečių prašome atsinešti savo indus, kadangi nenorime teršti aplinkos vienkartiniais indais", - sakė Vilniaus mokytojų namų projektų vadovė Lina Ališauskienė.

Kiemelyje bus linksma - grieš kaimo kapela "Ratilas", o susirinkusieji turės ratuoti - t.y. sukti ratukus ir taip atsisveikinti su žiema.

Apie 19 val. bus sudeginta Morė. Kartu su ja suliepsnos žiemos vargai, ligos. Nuo šiol bus laukiama pavasario.

Užgavėnės, kaip aiškino L.Ališauskienė, - tai šėliojimas, išsidūkimas, paskutinis pasispardymas prieš gavėnią. Per Užgavėnes reikia valgyti 12 kartų ir kuo riebiau, nes per gavėnią reikės pasninkauti septynias savaites.

Užgavėnių tradicijos - labai senos. Šventė kildinama iš senųjų karnavalų, net antikos, Venecijos. Palaipsniui ji prisitaikė prie krikščioniškųjų tradicijų.