„Šalies valdžia veliasi į ilgą ir Lietuvai nieko gero nežadančią kampaniją dėl situacijos Ukrainoje, todėl jiems būtina vykdyti aktyvų „smegenų plovimą“ savo gyventojams, gąsdinti juos dėl Rusijos okupacinių ketinimų tam, kad pademonstruotų Vilniaus pozicijos dėl Ukrainos vieningumą“, - pareiškė A. Udalcovas. 

Taip pat jis pridūrė, kad laikas sudės viską į savas vietas, kaip 2008 m. jau įvyko Gruzijoje, rašo sputniknews.com.

„Dabartinė šalies valdžia pripažįsta, kad dėl konflikto kaltas Michailas Saakašvilis“, - patikino jis.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Rusijos, Prancūzijos bei Vokietijos lyderiai planuoja trečiadienį surengti derybas Minske, kuriose bus siekiama susitarti dėl paliaubų Ukrainoje. Pernai rugsėjį Baltarusijos sostinėje pasirašyta ankstesnė paliaubų sutartis kautynių nesustabdė.

Kijevas kaltina Maskvą tiekiant separatistams modernius ginklus, įskaitant tankus ir priešlėktuvinės gynybos sistemas, kurios suteikia kovotojams pranašumą prieš daugiausiai pasenusią ginkluotę naudojančias Ukrainos vyriausybės pajėgas. Maskva tokius kaltinimus neigia.

„Mes matome Rusijos agresiją Ukrainoje, Rusijos agresiją Europos žemėje. Ne didžiausio masto, bet nėra abejonių, kad Rusija tiesiogiai su tuo susijusi“, – televizijos „Deutsche Welle“ interviu savaitgalį sakė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia pasitikinti Vokietijos kanclere Angela Merkel, kad ji neišduos Ukrainos ar Lietuvos, kai kuriems kitiems politikams baiminantis naujo „Miuncheno suokalbio“ derybose dėl situacijos Rytų Ukrainoje.