Iškilmingos ceremonijos metu buvo prisiminta jau 15 metų siekianti DELFI istorija, įteikti apdovanojimai labiausiai nusipelniusiems praėjusių metų DELFI autoriams.

Savo sveikinimus pagrindiniam naujienų portalui siuntė prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikinimo žodį tarė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Startavote kaip pirmasis naujienų portalas su galimybe komentuoti po straipsniais. Tai buvo neįkainojamas indėlis pilietiškos visuomenės kūrimo link. Dabar Jums tenka nauja misija – padėti žmonėms atskirti tiesą nuo melo, nepasiduoti priešiškai propagandai. Būkite atkaklūs ir smalsūs, kūrybingi ir ambicingi. Tegul skaitytojai DELFI vertins už patikimą informaciją, garbingus principus, drąsų ir laisvą žodį“, – sakė D. Grybauskaitė.

Pritardamas jai premjeras A. Butkevičius patikino besidžiaugiantis, kad visa DELFI esanti informacija yra sukurta jaunų, protingų ir talentingų žmonių.

„Tarp politikų yra pasklidęs juokas, kad netikėtai įėjęs į valdininko kabinetą jo kompiuterio ekrane pamatysi atidarytą DELFI arba „Facebook“ tinklalapį. Aš ir pats savo dienos neįsivaizduoju be naujienų peržiūros“, – pripažino jis.

Džiaugiasi pasiektais tikslais

Gunnaras Kobinas

„Prieš 15 metų, kai buvo įkurtas DELFI, niekas nė nesvajojo, kad vieną dieną šis naujienų portalas taps žodžio laisvės institucija, ginančia demokratines vertybes Lietuvoje, tačiau būtent šių tikslų mums pavyko pasiekti, daug ir įtemptai dirbančios administracijos ir redakcijos dėka.

Kai „Ekspress Grupp“ įsigijo DELFI, teturėjome tik vieną portalą. Dabar mums priklauso daugiau nei 20 prekės ženklų, pas mus dirba daugiau nei 160 žmonių.

DELFI yra didžiausias mūsų turtas, mes ir toliau ketiname investuoti į kokybišką žurnalistiką, kaip tai darėme pastaruosius 15 metų. Tikiuosi jus visus čia pamatyti ir po 5-erių, 10-ies, 15-os metų, ir atšvęsti dar ne vieną DELFI jubiliejų Lietuvoje“, – susirinkusiuosius sveikino DELFI valdančios bendrovės „Ekspress Group“ generalinis direktorius Gunnaras Kobinas.

Visus metus – tie patys principai

DELFI direktorius Vytautas Benokraitis tikino besididžiuojantis, kad iš eksperimentinio portalo DELFI išaugo į tvirtą rinkos lyderį. Anot jo, svarbiausia tai, kad DELFI niekuomet nenusižengė savo veiklos principams.

Vytautas Benokraitis

„Visuomet orientavomės į augantį interneto skaitytoją – aktyvų, pilietišką, žingeidų ir labai reiklų. Tai padėjo užaugti ne tik mūsų skaitytojams, bet ir mums patiems. Taip pat visuomet reiškėme pagarbą žodžio laisvei, verslo bei kitiems partneriams, tačiau niekada nepainiojome šių interesų tarpusavyje. Toks vertybiškumas nebūtų buvęs įmanomas be principingos ir veržlios komandos. Kolegos, jūs esate geriausia komanda, kuriais tikiu ir pasitikiu“, – sakė jis.

Apdovanoti geriausi autoriai

Pirmąjį apdovanojimą, kaip vienas iš geriausių DELFI autorių, už gilų požiūrį ir skvarbią akį gavo DELFI apžvalgininkas Ramūnas Bogdanas. Statulėlę jam įteikė politikos aktualijų reporterė Eglė Samoškaitė.

Jo tekstai – ne vienadienės plaštakės, prie jų visada verta sugrįžti vėl ir vėl. Apdovanojimas R. Bogdanui buvo skirtas už vertybių gynimą be kompromisų ir už tai, kad jis randa ir pastebi tai, ko nepamatė kiti.

Vytautas Rumšas, Eglė Samoškaitė, Ramūnas Bogdanas

Už patraukliai ir išradingai pristatomas sunkias ekonomikos temas DELFI verslo aktualijų reporterė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė apdovanojimą įteikė „Swedbank“ vyr. ekonomistui Nerijui Mačiuliui.

N. Mačiulis įrodė, kad ekonomika gali būti ne nuobodi, bet juokinga, o svarbius dalykus galima pristatyti paprastai.

Vytautas Rumšas, Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, Nerijus Mačiulis

Už tiriamąjį projektą „Putino Rusija“ apdovanotas Rytų Europos studijų centro analitikas Marius Laurinavičius. Jam apdovanojimą įteikė DELFI vyr. redaktorės pavaduotoja politikai Loreta Laučiuvienė.

M. Laurinavičius pagerbtas už tai, kad nepabijo įlįsti į KGB-istines Putino Rusijos džiungles. Jo tekstai plačiai pasklido ir tarptautinėje erdvėje.

Vytautas Rumšas, Loreta Laučiuvienė, Marius Laurinavičius

Už nuoseklų požiūrį į Rusiją buvo apdovanotas Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis. Jam apdovanojimą įteikė DELFI politikos aktualijo reporteris Šarūnas Černiauskas.

„Už nuoseklų požiūrį į Rusiją: praėjusiais metais galutinai įsitikinome, kad jis buvo teisingas. Telieka įtikinti Europą. Už tai, kad profesorius V. Landsbergis visada ištikimas sau ir įdomus skaitytojams“, – sveikintas jis.

Šarūnas Černiauskas, Vytautas Landsbergis

Už tikrą karo žurnalistiką, dėl kurios rizikavo gyvybe DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė apdovanojo žurnalistą ir fotografą Artūrą Morozovą.

„Tai nesumeluota karo žurnalistika. A. Morozovas iš tikrųjų rizikavo gyvybe dėl nuotraukų ir neįtikėtinų istorijų iš Ukrainos. Jo darbai – tai ir rizika, ir gebėjimas greitai susiorientuoti, ir kasdienis sunkus pasirinkimas tarp to, kas tiesa, o kas tik tuo atrodo“, – pabrėžė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Artūras Morozovas

Šventę vedė Jurgita Jurkutė ir Vytautas Rumšas jaunesnysis. Muzikines staigmenas gimtadienio svečiams parengė Jurga Šeduikytė, „Auksinio balso“ nugalėtoja Aistė Lasytė, Jeronimas Milius ir „Vilnius City Operos“ solistai.