Sausio 21 dieną bylą dėl šnipinėjimo Baltarusijai nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas mėnesiui pratęsė kardomąjį suėmimą, skaičiuojant terminą nuo sausio 23 dienos.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad žemesnės instancijos teismas priėmė pagrįstą ir teisėtą sprendimą dėl suėmimo pratęsimo. Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

R.Lipskis teismo posėdyje ketvirtadienį nedalyvavo.

Bylos nagrinėjimas Vilniaus apygardos teisme bus tęsiamas penktadienį.

Vilniaus apygardos teismas R.Lipskio suėmimą pratęsė mėnesiui, argumentuodamas, kad įtariamasis gali bėgti ar slėptis nuo teismo.

R.Lipskis kaltinamas dėl šnipinėjimo Baltarusijos naudai. Nagrinėti teismui perduoti septyni bylos tomai, juose yra 1,3 tūkst. dokumentų ir 26 laikmenos su įvairiais vaizdo bei garso įrašais.

Bylos duomenimis, įtariamasis savo kabinete esą slapta fotografavo ten buvusius dokumentus bei kitus objektus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybai.

R.Lipskis kaltę neigia. Per pirmą teismo posėdį jis sakė baltarusiui perdavęs viešai prieinamą informaciją, kad jį verbavęs pareigūnas „atsikabintų“.

R.Lipskis laikomas įkalintas jau daugiau nei metai, jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Dėl šnipinėjimo Baltarusijai dar bus teisiamas buvęs kariuomenės paramedikas Andrejus Ošurkovas. Jo ir R.Lipskio atvejai nesusiję.

Prokurorai atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl šnipinėjimo, kai gruodžio pabaigoje dėl įtarimų šnipinėjimu buvo sulaikytas Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose karys ir dar vienas asmuo.