„Lietuvos žinios“ rašo, kad Seimo nariai, aktyviai įsitraukę į artėjančių savivaldos rinkimų politinę kampaniją, pristigo iniciatyvų. Nuo šių metų pradžios parlamentarai įregistravo viso labo 28 teisės aktų projektus.

Tuo metu 2014-ųjų sausį tautos išrinktieji sugebėjo sukurti 64 įstatymų projektus. Seimo vicepirmininko Algirdo Syso pripažinimu, savivaldybių tarybų ir merų rinkimai, kuriuose dalyvauja ir kai kurie dabartiniai parlamentarai, šiuo metu yra atitraukę juos nuo tiesioginio darbo. Daugiau kaip pusę visų sausio mėnesį parlamentarų įregistruotų įstatymų projektų – 16 – yra pasiūlęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Politologo, Kauno technologijos universiteto profesoriaus Algio Krupavičiaus teigimu, nors „konjunktūriniai įvykiai“ veikia parlamento darbo intensyvumą, dabartinis Seimas, palyginti su ankstesniais, yra gana darbingas ir aktyvus.

„Pagal priimamų įstatymų skaičių šios kadencijos Seimas demonstruoja labai gerus rodiklius. Jis tikrai aktyvesnis, nei prieš tai dirbęs centro dešinės partijų daugumos parlamentas“, – įsitikinęs A. Krupavičius.