Pirmadienį pietrytinėje šalies dalyje sniego nesitikima, o vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose gali pasnyguriuoti. Pajūryje galima ir šlapdriba. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas.

„Pavieniai gūsiai pajūryje bus dar gana stiprūs, tad Žemaitijoje vietomis gali pustyti. Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos“, – prognozuoja sinoptikė.

Antradienį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Naktį vietomis vakariniuose rajonuose, dieną jau ir rytinėje šalies pusėje numatomas silpnas sniegas. Vėjas pakryps iš pietų, pietryčių ir pamažu nurims.

„Nakties temperatūra pažemės nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos“, – sakė A. Nagelytė.

Savaitės viduryje orai išliks ramūs, bus nemažai debesų. Vietomis gali silpnai pasnigti. Naktimis termometrai rodys 4–9 laipsnius šalčio, dieną bus 0–3 laipsniai šalčio.

Penktadienį tikimasi jau daugiau pragiedrulių. Naktį atšals iki 5–10 laipsnių šalčio. Dieną vyraus 2–4 laipsnių šaltukas.

„Panašūs orai numatomi ir šeštadienį, o sekmadienį jau tikimasi orų permainų – gali atkeliauti krituliai ir sustiprės vėjas“, – LRT Radijui sakė sinoptikė A. Nagelytė.