Skundas nagrinėtas rašytinio proceso tvarka, pranešė VAAT.

„Drąsos kelias“ teismui apskundė Teisingumo ministerijos praėjusių metų sausio 14 dienos sprendimą, kuriuo atsisakyta išduoti leidimą naudoti Gediminaičių stulpus prekės ženkle DK DRĄSOS KELIAS POLITINĖ PARTIJA.

Ministerijos nuomone, toks simbolio naudojimas neatitiktų Valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymo reikalavimų. Juoba, kad partija norėjo Gediminaičių stulpus nudažyti violetine spalva.

Teisingumo ministerijos atsiliepime į skundą rašoma, kad raudonos ir auksinės (geltonos) spalvų pakeitimas į violetinę spalvą menkina šį ženklą ir iškraipo per amžius susiklosčiusią simboliką.

Tuo metu partija mano, jog Gediminaičių stulpų vaizdavimas violetine spalva neprieštarauja moralei ar viešajai tvarkai, visuomenės dorovės normoms, o įstatymas keisti patvirtintų etalonų spalvos nedraudžia.

„Drąsos kelias“ teigia, kad atsisakydama išduoti leidimą Teisingumo ministerija diskriminuoja ją, nes yra daug pavyzdžių, kai leidimai keisti prekės ženkle naudojamų Gediminaičių stulpų spalvą buvo išduoti.

Sprendimą šioje administracinėje byloje VAAT skelbs vasario 17 dieną.

Drąsos kelias