Jų nedalyvavimo rinkimuose priežastys ir motyvai labai skirtingi - vieniems politinę karjerą apkartino teisėsauga, kiti ieškos laimės kitur ar tiesiog užleis vietą jaunimui, rašo „Kauno diena“.

„Nėra prasmės švaistyti laiko. Akivaizdu, kad Kaune niekas nepasikeis. Tai taip ir toliau gyvensime: su tokiomis gatvėmis ir tokiais sprendimais“, - pareiškė miesto tarybos narys Artūras Orlauskas.

Pasak jo, Kaune kiekviena normali iniciatyva, reikalinga žmonėms, atsimuša į politines bukas ambicijas ir pigias dvaro intrigas.

„Socialdemokratų ir konservatorių bukumas pralenkia viską, kas įmanoma. Su kvailiais sėdėti ir durnių volioti aš neturiu laiko“, - sakė A. Orlauskas. Jis prasitarė turįs kūrybinių planų.

Tarybos narių kėdes turės apleisti ir kiti du buvę socialdemokratai - Valys Venslovas ir Kęstutis Kriščiūnas.

Teisėsaugos akiratin patekusių politikų pavardžių nebus rinkimų biuleteniuose. Jie abu yra sustabdę narystę Socialdemokratų partijoje, tačiau politinės veiklos neišsižada.

„Nematau jokių problemų dalyvauti politikoje“, - sakė K. Kriščiūnas. Parašo po interpeliacija merui A. Kupčinskui išsižadėjęs ir vicemero postą už tai pusmečiui gavęs Kazimieras Nausėda savo politinę karjerą ketina tęsti Kauno rajone.

Konservatorė Ona Nijolė Rudgalvienė tiesiog nusprendė užleisti savo vietą jaunimui.

„Nereikia laukti, kol kas nors pasiūlys išeiti. Reikia pačiam susivokti ir užleisti vietą jaunimui“, - sakė ji.