Už šias nusikalstamas veikas teismas V.Matkevičiui skyrė subendrintą bausmę – pusketvirtų metų laisvės atėmimą pataisos namuose ir 1,8 tūkst. eurų baudą. Iš V.Matkevičiaus buvo nutarta konfiskuoti daugiau kaip 21 tūkst. eurų vertės turto, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Teismas taip pat patenkino Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos civilinį ieškinį ir iš V.Matkevičiaus valstybės naudai priteisė beveik 20 tūkst. eurų nesumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė ir vienos Panevėžio bendrovės bei jos direktoriaus V.R. apeliacinius skundus. Bendrovės direktorių V.R. dėl papirkimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo savo vadovaujamoje bendrovėje Panevėžio apygardos teismas buvo pripažinęs kaltu ir skyręs pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, ir 1,8 tūkst. eurų baudą.

Bendrovė, kaip juridinis asmuo, buvo pripažinta kalta dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir nubausta 11,3 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad V.Matkevičius paėmė kyšį iš vienos bendrovės direktoriaus, kuriam padėjo neteisėtai laimėti viešuosius pirkimus remonto darbams Panevėžio specialiojoje mokykloje atlikti. Kyšį jis gavo statybos prekėmis ir paslaugomis savo statomam namui Panevėžyje.

Iš kitos bendrovės V.Matkevičius kyšį paėmė už tai, kad sudarė išskirtines sąlygas šiai bendrovei įrengti kompiuterių klasę Panevėžio specialiojoje mokykloje ir žadėjo ateityje sudaryti galimybę laimėti konkursą įrengti priešgaisrinę signalizaciją ir vaizdo apsaugą jo vadovaujamoje mokykloje. Taip pat nuteistasis apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą Panevėžio specialiojoje mokykloje, kadangi statybines medžiagas, kurios panaudotos jo privačiam namui statyti, įtraukė į apskaitą kaip panaudotas mokyklai remontuoti.

V.Matkevičius 2002-2003 metais buvo Panevėžio miesto savivaldybės meras, 2003-2007 metais vadovavo Panevėžio miesto savivaldybės administracijai, o pastaruoju metu dirbo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generaliniu direktoriumi.