Viešą kreipimąsi jis paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Politikas teigia jau įteikęs pareiškimą „Tvarkos ir teisingumo“ Vilniaus Naujamiesčio skyriaus pirmininkui Anatolijui Larionovui ir Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnui Petrui Gražuliui. Sprendimą pasitraukti, pasak A. Mazuronio, paskatino prieštaravimai partijos vadovybės pastaruoju metu vykdomai politikai.

„Mano tikslas nebuvo palikti partiją, tačiau iš principo negaliu pritarti šiuo metu partijos pasirinktiems prioritetams ir priimamiems sprendimams, kurie prasilenkia su valstybės ir piliečių gerove. Mano ir partijos pirmininko Rolando Pakso nuomonių skirtumas ir požiūris į svarbius valstybei klausimus yra akivaizdus. Tiek euro įvedimo klausimu, tiek Lietuvos narystės Europos sąjungoje klausimu, tiek skalūnų dujų klausimu, tiek ir klausimu dėl įvykių Ukrainoje, kaip ir daugeliu kitų mano ir partijos vadovybės nuomonės kardinaliai skirtingos. Nebematau galimybės toliau bandyti paveikti partijos vadovų nuomonės.“, – rašė Seimo narys.

Pasak politiko, jis sprendimą pasitraukti iš partijos priėmė sunkiai, po ilgų svarstymų ir skaudančia širdimi. A. Mazuronis teigia, kad šioje partijoje pasigedo laisvo dialogo, konstruktyvių diskusijų ir naujo požiūrio į valstybės, kaip vakarietiškos ir modernios šalies, ateitį.

„Dėkoju visiems partijos draugams, su kuriais pavyko tikrai nemažai nuveikti. Partijoje yra daug puikių žmonių, kurių tikrai pasigesiu. Visiems jiems linkiu kuo didžiausios sėkmės ateityje. Tikiuosi, jog partijos vadovybė sėkmingai įgyvendins tiek Lietuvos Respublikos piliečiams, tiek partijos bičiuliams duotus pažadus. ” – teigė A. Mazuronis.

Sprendžia, ar likti politikoje

Pastaruoju metu nuolat partijos vadovybei oponavęs A.Mazuronis sako, jog „savęs prievartavimas turi ribas“, tad dėl pozicijų skirtumų paliekantis partiją bei Seimo frakciją.

„Nuomonių skirtumas strateginiais valstybės vystymosi klausimais yra kardinaliai skirtingas, partijos vadovybės gretose požiūris man nepriimtinas ir tik radikalėja, įgauna tam tikrą pagreitį ir stiprumą, kas man yra visiškai nepriimtina, o bandyti įtikinti ar perkalbėti partijos vadovybę, kad tokia pasirinkta kryptis yra neteisinga - matyt, tenka pripažint, kad nepavyko. Matyt, logiška, nėra kito varianto kaip tik toks sprendimas (palikti partiją - BNS). Savęs prievartavimas turi tam tikras ribas“, - BNS pirmadienį sakė A.Mazuronis.

Klausiamas, ar apsisprendė jungtis prie kurios nors kitos politinės jėgos, A.Mazuronis tvirtino sprendžiantis klausimą, ar iš viso likti politikoje.

„Yra du variantai, kur link sukti tokiais atvejais: vienas variantas yra išėjimas iš politikos, kitas variantas - likimas politikoje, tarp kažkurių iš tų variantų aš apsispręsiu, tuomet bus ir kiti veiksmai“, - sakė A.Mazuronis.

A. Mazuronio įrašas „Facebook“

Pasitraukus A.Mazuroniui, partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijoje Seime liks 11 narių. A.Mazuronis į partiją „Tvarka ir teisingumas“ įstojo 2006 metais, nuo 2008 metų su partijos sąrašu renkamas Seimo nariu.

Vyresnysis Mazuronis neskubės

A. Mazuroniui paskelbus apie pasitraukimą, politiko tėvas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis teigia pats neskubantis daryti staigių sprendimų, tačiau tebetęsiantis apmąstymų procesą.
Valentinas Mazuronis

Politikas teigia, kad jį kol kas partijoje stabdo keletas aplinkybių, bet neatmeta galimybės, kad anksčiau ar vėliau teks priimti galutinį sprendimą.

V. Mazuronis sako, kad nerimą jam kelia įtakos grupuočių persiskirstymas, kai kurių jų sustiprėjimas. Politikas pritaria ir daugumai A. Mazuronio išsakytų argumentų.

„Kaip jau esu sakęs, dabar toks metas, kaip kad partijos himno ketureilyje: „Ateina metas, kai renkiesi draugą ne dėl gražiai jo giedamos giesmės, kai apmąstai, kas jau įvyko daugkart, įvertindamas viską iš esmės“. Tai aš dabar tą ir darau: mąstau, matau, žiūriu. Bet iš kitos pusės supraskite ir mane: aš buvau vienintelis šios partijos pirmininkas, neskaitant R. Pakso. O buvau pačiu sunkiausiu metu, kai vyko visi tie prezidento nuvertimai, mano manymu, neteisėti, neteisingi ir panašiai. Aš buvau su tais žmonėmis keliolika metų, tokių žmonių partijoje daug ir gerų. Todėl daryti kažkokius labai emocingus, skubius sprendimus man nėra paprasta ir lengva“, - sakė politikas.

Pašnekovas teigia, kad A. Mazuronio apsisprendimas trauktis iš partijos jam yra dar vienas argumentas, patvirtinantis situacijos problemiškumą.

„Jaunimas visada greitesnis visame kame, staigiau sugalvoja. Nors nemanau, kad čia staigiai sugalvojo, bet greičiau priėmė sprendimą. Aš esu dėl visų anksčiau išvardintų priežasčių ne toks greitas“, - sakė V. Mazuronis.

Kalbėdamas apie galimus sprendimus, V. Mazuronis sakė, kad galimi įvairūs variantai, tarp jų ir bandymai įtikinti partijos kolegas eiti kitu keliu. „Nors, kaip žinote, visa tai baigėsi neypatingai sėkmingai“, - sakė politikas.

DELFI primena, kad pastaruoju metu partijoje tvyrojo įtampa įtampa. A. Mazuronis jau keletą metų neslepia esąs partijos vadovybės nemalonėje. O neseniai nuo pirmojo vicepirmininko posto nustumtas ir jo tėvas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis. Jis pastaruoju metu negaili kritikos partijos lyderiui Rolandui Paksui ir neslepia nepritariantis daugeliui jo pareiškimų. Vis dėlto V. Mazuronis nuo trankymo durimis kol kas susilaiko.