Tradiciniuose ministerijos organizuojamuose renginiuose ketvirtadienį ir penktadienį bus kalbama apie tai, kaip Vakarams apsaugoti savo visuomenes ir vertybes Rusijai agresyviai perbraižant Europos žemėlapį, kaip nustatyti Vakarų santykius su Rusija, kaip padėti Ukrainai, Moldovai, Gruzijai ir kitoms šalims įveikti patiriamą Rusijos spaudimą ir toliau siekti euroatlantinės integracijos tikslų, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Neformaliame „Sniego susitikime“ („Snow Meeting“) dalyvaus Švedijos parlamento pirmininkas Urbanas Ahlinas, Latvijos ir Slovakijos užsienio reikalų ministrai Edgaras Rinkevičius bei Miroslavas Lajčakas, Estijos užsienio politikos vadovė Keit Pentus-Rosimannus, JAV valstybės departamento ir prezidento administracijos atstovai, NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas, ES ir NATO šalių pareigūnai, analitinių ir tyrimų centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertai. Tarptautinį pripažinimą užsitarnavusiame susitikime laukiama daugiau kaip 60 žinomų užsienio ir Lietuvos politikų, pareigūnų ir ekspertų.

Tuo pat metu Užsienio reikalų ministerija ir Rytų Europos studijų centras jau antrą kartą organizuoja „Vilniaus intelektualų forumą“, kurio tikslas - plėtoti dialogą su Rusijos visuomenės atstovais.

Renginyje dalyvaus apie 70 dalyvių, tarp jų – buvęs Rusijos premjeras Michailas Kasjanovas, žinomas Rusijos politikas Borisas Nemcovas, akademikai ir mokslininkai Lilija Ševcova, Andrejus Piontkovskis, Andrejus Ilarionovas, Andrejus Zubovas, žurnalistai bei visuomenės veikėjai.

Penktadienį pirmą kartą įvyks ir bendra „Sniego susitikimo“ ir „Vilniaus intelektualų forumo“ diskusija. Renginio svečias – Michailas Chodorkovskis.

Tradiciniai „Sniego susitikimo“ renginiai organizuojami jau aštuntąjį kartą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)