„Apie mūsų kolegų darbą Prancūzijoje nenorėčiau plačiau komentuoti. Mes palaikome itin glaudžius ryšius su Prancūzijos antiteroristiniais padaliniais, visą informaciją, kaip vyko operacija ir t.t., gausime artimiausiu metu, nes mes kartu priklausome organizacijai ATLAS. [...] Galime padėti vieni kitiems ir realiose situacijose. Jeigu bet kurioje Europos Sąjungos (ES) šalyje prireiktų pagalbos, mūsų profesionalai galėtų ten vykti. Taip pat jeigu Lietuvoje prireiktų pagalbos, „Aras“ galėtų pasitelkti kolegas iš ES“, – tikina „Aras“ vadas.

Anot V. Grabausko, policijos operacija po išpuolio Prancūzijoje buvo didelė ir sudėtinga. Reikėjo nustatyti, kas įvykdė teroristinį aktą, tada – tų asmenų buvimo vietą, įvykdyti sulaikymą.

„Atsitiko taip, kad paskutinėje fazėje, kai teroristai buvo užspausti, jie paėmė įkaitų ir užsibarikadavo viename iš pastatų. Šią situaciją jau reikėjo spręsti vykdant įkaitų išlaisvinimo operaciją. [...] Noriu galvą nulenkti prieš pareigūnus, kurie darė viską, kad visuomenė būtų saugi“, – priduria rinktinės „Aras“ vadas.

Lietuvoje, anot V. Grabausko, kardinalių saugumo priemonių dėl išpuolių Prancūzijoje imtasi nebuvo. Nors įspėjimas dėl saugumo buvo gautas visose šalyse, kiekviena sprendžia, ar didinti saugumo lygį.