„Atėjus šalčiams, žmonėms labai praverčia šilti drabužiai ir avalynė, šilti apklotai ir kiti daiktai. Jų akyse dega dėkingumas Lietuvos žmonėms“, - pranešime spaudai teigė Kijevo „Carito“ direktorius Romanas Syrotyčius.

Lietuvos gyventojų suaukoti daiktai Ukrainą pasiekė prieš pat Naujuosius metus. Lietuviai ne tik gausiai aukojo šiltų drabužių, avalynės, antklodžių, maisto, tačiau skyrė ir piniginę auką. Iš viso surinkta per 13 tūkst. eurų (46 tūkst. litų).

Lietuvos „Carito“ generalinė direktorė Janina Kukauskienė sakė, jog paramos rinkimas parodė, kad Lietuvos žmonės turi daug geros valios ir jautrumo.

„Įsitikinome, kad kitų nelaimė ne tik pavienius žmones suvienija tarpusavyje, bet ir valstybines struktūras, kurios prisidėjo prie šios nesavanaudiškos misijos. Neabejoju, kad mūsų parodytas solidarumas ir pastangos neliktų be atsako, jei panašios pagalbos prisireiktų Lietuvos žmonėms“, - teigė ji.

Lietuvos „Caritas“ kartu su septyniomis didžiosiomis vyskupijomis ir Ukrainos garbės konsulu Geniu Vygantu humanitarinės pagalbos akciją Ukrainos žmonėms paremti organizavo nuo spalio - lapkričio mėnesiais.
Paramą Ukrainai taip pat nuolat teikia kitos Lietuvos nevyriausybinės organizacijos ir Lietuvos Vyriausybė.