Apie neva padarytą klaidą rašo regioniniai dienraščiai „Kauno diena“ ir „Klaipėda“.

Tiesa, žemėlapyje šalies sostine vadinamas Kaunas buvo pažymėtas teisingoje vietoje. Reportažas buvo transliuotas sausio 2-osios vakarą apie 23 val. CNN žurnalistams apie euro įvedimą telefonu pasakojo Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Tuomet buvo rodomi kadrai, kaip Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius iš bankomato išsiima pirmuosius simbolinius eurus.

Henrikas Vaitiekūnas
Amerikai Lietuva iki šiol atrodo kaip Mozambikas“, - kuriozinę situaciją komentavo žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje dėstantis reklamos vadybos, žiniasklaidos reklamos tyrimų bei verslo etikos ir bendravimo kultūros dalykus.

Ilgametis televizijos žurnalistas tikino savo studentams papasakosiąs šį faktą kaip pavyzdį. „Bet tai tik byloja, kad ir pasaulinio lygio kanaluose mes atrodome tarsi skruzdėlytės. O dar norime Rusijai karą paskelbti ir laimėti jį“, - ironizavo H. Vaitiekūnas.

Pats jis prisipažino paskutinius litus išleidęs turguje - už 5 litus ir 19 centų nusipirkęs bulvių. H. Vaitiekūno tikinimu, jo akimis, euro įvedimas smarkiai padidino įvairių paslaugų ir prekių kainas.

„Neveikia reguliavimo sistema. Ir tegul neaiškina valdžia, kad kainos nekils. Kyla jos kaip ant mielių“, - tikino H. Vaitiekūnas.

URM: dėl Lietuvos sostinės suklydo ne CNN, o mūsų šalies žiniasklaida

Užsienio reikalų ministerija paaiškina kai kurioms mūsų šalies žiniasklaidos priemonėms, kad JAV televizijos naujienų kanalas CNN savo reportaže apie euro įvedimą Lietuvoje nesuklydo ir nepademonstravo visiško neišprusimo, kaip teigiama vienos žiniasklaidos grupės informacijose.

URM pabrėžia, kad reportažo metu Vilnius buvo paminėtas kaip Lietuvos sostinė.

„Atkreipiame dėmesį, kad CNN reportažo metu transliavo tiesioginį interviu su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi. Ministras kalbėjo iš Kauno. Tiesioginių interviu metu CNN laikosi praktikos rašyti tikslią pašnekovo vietą. Todėl minėto reportažo metu Lietuvos žemėlapyje buvo įrašytas Kauno miesto vardas, tačiau jis nebuvo įvardintas kaip Lietuvos sostinė“, - rašoma URM pranešime.