Įstatymo leidžiamos mažareikšmės dovanos nelaikomos papirkimu, jei deklaruotos Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) ir yra ne brangesnės kaip 1,45 euro, iki valiutos pasikeitimo - 5 litų.

Kaip rodo VRK pateiktos deklaracijos, kol kas daugiausiai lėšų mažareikšmiams daiktams išleido Darbo partija (per 220 tūkst. litų, t.y. per 63 tūkst. eurų) ir Liberalų sąjūdis (per 211 tūkst. litų, t. y. per 61 tūkst. eurų).

Darbo partija rinkėjams dalija tušinukus, saldainius, arbatos pakelius, puodelius. Liberalų sąjūdžio dovanų sąraše - gėlės, rašikliai, atšvaitai, arbata, puodeliai, bloknotai.

Lietuvos socialdemokratų partija deklaruoja mažareikšmių dovanų už 18 tūkst. litų, t. y. per 5,2 tūkst. eurų. Greta įprastinių politikų dovanų kaip rašikliai, puodeliai, atšvaitai iš socialdemokratų rinkėjai gali gauti ir šalavijo ar puikiosios gvaizdūnės sėklų.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ deklaruoja mažų dovanų - puodelių su partijos simbolika - už beveik 20 tūkst. litų, t. y. per 5,7 tūkst. eurų.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai deklaruoja pagaminę dovanų už 10 tūkst. litų, t. y. per 2,8 tūkst. eurų. Konservatoriai rinkėjams dovanoja šieno maišelius su lipduku ir užrašu „Tebūna 2015-ieji laimingų permainų metai. Mykolas Majauskas“ lietuvių ir lenkų kalbomis.

Partija „Drąsos kelias“ rinkėjams nutarė dovanoti molinių ožkos figūrėlių magnetukus su trumpiniu DK, taip pat tušinukus su partijos simbolika. Mažareikšmių dovanų deklaruota už 7,4 tūkst. litų, t.y. per 2,1 tūkst. eurų.

Iš visuomeninių rinkimų komitetų dovanų yra deklaravęs vienintelis Panevėžio mieste registruotas Seimo nario Povilo Urbšio sąrašas. Parlamentaro suburtas rinkimų komitetas dovanoja magnetukus, jų planuojama išdalyti tūkstantį už 250 litų, t. y. per 72 eurus.

Deklaracijos pateiktos lapkričio-gruodžio mėnesiais, iki Lietuvai įsivedant eurą.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 1 dieną. Pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai.