Tapti Kauno miesto savivaldybės tarybos nariais pretenduoja 74 šios partijos atstovai. Didelė dalis kandidatų – Kauno bendruomenei gerai žinomi asmenys, tačiau greta dabartinių tarybos narių, meno, verslo žmonių yra nemažai aktyvaus jaunimo.

„Užregistravome sąrašą 2014 m. pabaigoje, kad nuo pat pirmųjų 2015 m. valandų galėtume kartu su patikima komanda užtikrintai žengti pirmyn. Į priekį mus veda ne kažkokie siauri asmeniniai ar nešvaraus verslo interesai, bet tikėjimas, ištikimybė savo Valstybei ir sąžininga tarnystė savo miestui Kaunui“, – pristatydamas dokumentus Savivaldybės rinkimų komisijai sakė TS-LKD Kauno skyrių sueigos pirmininkas Andrius Kupčinskas.

Kandidatu į miesto merus tiesioginiuose rinkimuose dar pavasarį buvo patvirtintas dabartinis miesto vadovas A. Kupčinskas. Vienu jauniausių Lietuvos istorijoje meru prieš aštuonerius metus tapęs politikas jau dvi kadencijas iš eilės (su nedidele pertrauka) sėkmingai vadovauja antrajam pagal dydį šalies miestui.

„Neminint to naktinio perversmo pasekmių šios kadencijos pradžioje, kai didžiausią rinkėjų pasitikėjimą gavusi TS-LKD pusmečiui buvo išstumta iš veiklos priimant svarbius miestui sprendimus, mes visą laiką kartu su komanda „laikėme frontą“ už Kauną ir kauniečius. Didžiausiais šio laikmečio pasiekimais galiu įvardyti pastatytą „Žalgirio“ areną ir įveiktą aukščiausių šilumos kainų monopolį, nuo kurio Kaunas kentėjo ilgus metus“, – sakė Kauno miesto meras.

Greta lyderio sąraše rikiuojasi ne pirmą kadenciją savivaldybės taryboje dirbantis mero bendražygis, finansininkas Marijus Panceris, taip pat ekonomistė Gintarė Skaistė, pastaruosius kelerius metus vadovaujanti TS-LKD frakcijai savivaldybėje.

„Džiaugiuosi jaunais politikais, nuosekliai dirbančiais Kauno labui. Neseniai atliktos statistinės apklausos aiškiai byloja, jog mus palaiko ne tik mūsų tradiciniais laikomi vyresnio amžiaus rinkėjai, tačiau ir didelė dalis jaunimo, studentijos“, – teigė rinkimų štabo vadovas Remigijus Skilandis.

Į pirmąjį sąrašo penketuką taip pat patenka buvę Savivaldybės administracijos direktoriai: Edita Gudišauskienė ir Vygantas Gudėnas. Anot TS-LKD rinkimų štabo Kaune vadovo, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo R. Skilandžio, patirtis vadovaujant savivaldybės administracijai labai padeda ir darbui savivaldybės taryboje. „Tiek E. Gudišauskienė, tiek V. Gudėnas – puikiai įsigilinę ir į biudžeto formavimo eigą, ir į administracines priemones strateginių planų įgyvendinimui“, – tvirtino R. Skilandis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus duonos ragavusių asmenų sąraše yra ir daugiau. Taip pat kaip ir aktyvių bendruomenininkų, neatlygintinai aukojančių laisvalaikį vietos bendruomenių veiklai, ar socialinės sferos darbuotojų, kasdien tiesioginėje veikloje bandančių pagelbėti silpnesniems visuomenės nariams. Menininkai, sportininkai, verslininkai, pedagogai, jaunimo organizacijų nariai – tai tik dalis įvairių profesijų atstovų, kurie savo įgūdžius ketina perteikti savivaldybės tarybos nario veikloje. Tarp jų – ir neseniai prie komandos prisijungę operos solistas Liudas Mikalauskas bei Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vadovas Jonas Guzavičius.