„Mane atitinkamos tarnybos informavo, kad yra sulaikytas bazės karys“, - žurnalistams Šiauliuose sakė V. Raklevičius.

Pasak karininko, sulaikytasis tarnavo apie 10 metų, o jo veikla susijusi su skrydžiu planavimu.

Anksčiau trečiadienį prokuratūra pranešė, kad Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų karininkas įtariamas šnipinėjimu užsienio valstybei, kuriai teikė įslaptintą informaciją. Taip pat sulaikytas asmuo, kuriam karininkas teikė surinktus duomenis.

Prokuratūra neatskleidžia sulaikytųjų tapatybių ir šalies, kurios naudai vykdytas šnipinėjimas.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sakė, kad šis atvejis rodo, jog Lietuvos tarnybos dirba tinkamai, siekdamos užkirsti kelią šnipinėti.

„Džiaugiuosi, kad mūsų sistema ir mūsų tarnybos veikia, kad nėra galimybės tokia veikla užsiimti. Kiekvieno, kuris bandys pasipinigauti ar veikti prieš valstybę, bus toks pats likimas už grotų, kaip ir šių asmenų, kurie bandė užsiimti tokia veikla“, - žurnalistams Šiauliuose sakė ministras.

„Saugumas ir gynyba yra viena iš tų sričių, kurios labiausiai domina nedraugiškų valstybių žinybas, ir būtent dėl to mes stipriname savo pačių kontrolę ir veiklą, todėl visi, kurie bando užsiimti tokia veikla, įkliūna mūsų tarnyboms“, - sakė ministras, atvykęs į NATO oro policijos misijos kontingentų pasikeitimo ceremoniją.

Tai jau trečias atvejis per pastaruosius du mėnesius, kai Lietuvos teisėsauga praneša apie šnipinėjimo bylas. Neseniai kaltinimai dėl šnipinėjimo Baltarusijai pateikti kariuomenės paramedikui ir buvusiam valstybinės įmonės „Oro navigacija“ darbuotojui.

Rusija savo ruožtu šį mėnesį paskelbė, kad ji 15 metų turėjo slaptą agentą Estijos slaptojoje policijoje. Rusijoje nuo rugsėjo taip pat sulaikytas šnipinėjimu apkaltintas kitas estų pareigūnas. Talinas teigia, kad Rusija jį pagrobė iš Estijos teritorijos.