Viltė Stankutė–Butkienė palaidota Karmėlavos kapinėse.

Užjaučiančių – vis daugiau

Atsisveikinti su žurnaliste V. Stankute–Butkiene ir pareikšti užuojautą artimiausiems šeimos nariams rinkosi daug žmonių.

Urna su velionės pelenais į šarvojimo salę buvo atvežta trečiadienio rytą. Ji skendėjo baltų skintų gėlių jūroje, daugiausiai tai - baltos rožės.

Daug šeimai artimų ir V. Stankutės–Butkienės draugų atvyko pareikšti užuojautos ir pabūti kartu su šeimos nariais, netekusiais artimo žmogaus pačiame jėgų žydėjime.

Iš pat ryto pareikšti užuojautos atvyko Lietuvos futbolo federacijos
atstovai. Futbolininkas Deivydas Česnauskis atvažiavo su žmona Vaida
Grikšaite – Česnauskiene.

Pareikšti užuojautos atvyko itin daug jaunų žmonių.

Greta buvo pašarvotas ir G. Pavasaris

Artimųjų sprendimu tuose pat šarvojimo namuose pagerbti G. Pavasario renkasi jo giminės ir artimieji.

Motociklininkų bendruomenė ilgisi G. Pavasario

Motociklininkų bendruomenė dalijosi gerais atsiminimais apie nužudytąjį G. Pavasarį. Jis minimas slapyvardžiu „Rintis“.

„Rinčio atminimui. Ilsėkis ramybėje, Rinti, - rašoma tinklalapyje motomanai.lt. - Nebematysime Tavo „labą dieną“ su plačia šypsena...“

Toliau užuojautoje cituojama DELFI pateikta informacija apie nužudytąjį ir informacija, kur su velioniu galima atsisveikinti.

„Toks linksmas... fainas... ramybės, Rinti... Smagu, kad teko pažinti tokį žmogų“, - rašo kitas forumo narys.

Motociklininkų bendruomenės nariai reiškė užuojautą G. Pavasario artimiesiems.

„Ilsėkis, Rinti... Trūks tavęs visiems!“, - dalijasi prijaučiantys motociklų sportui.

G. Pavasaris laidojamas Eigulių kapinėse.

Reiškė užuojautas

Žmonės vieni kitiems reiškė užuojautą, ne išimtis – ir atvykusieji žurnalistai.

„Aš tik šeimos draugė, - pareiškus užuojautą sakė vyresnio amžiaus moteris. - Ačiū, kad atvykote. Dieve, kokia netektis. Sudie.“

Gerų žodžių V. Stankutei–Butkienei negailėjo susirinkusieji prie šarvojimo salės.

„Viltę pažinojau, nes su jos tėveliu kartu darbavomės Lietuvos futbolo federacijoje. Dar visai neseniai su ja kalbėjau, ji – labai gera, graži mergina, tikrai nuoširdi. Sunku, negaliu patikėti“, - reiškė užuojautą vyresnio amžiaus vyras.

„Labai skaudi nelaimė, negaliu kalbėti“, - sakė jauna mergina.

Atvyko Kauno meras

Užuojautos pareikšti atvyko ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Viltę pažinojau kaip ir daugelį žurnalistų – per darbinę veiklą, kai ji, pavyzdžiui, pavadavo kolegas. Tai, kas įvyko – sukrėtė“, - DELFI kalbėjo Kauno meras.

Meras pareiškė užuojautą nužudytųjų artimiesiems.

„Norėčiau palinkėti, kad būtų kuo labiau bendruomeniškesni, jeigu įtariame, kad gali įvykti nelaimė, informuoti atitinkamas institucijas. Tai, kas įvyko, yra nesuvokiama ir nors pirmiausia sukrečia artimuosius, šeimą, bet ir visą miestą“, - teigė jis.

Viltę treniravęs A. Stanistovaitis: ji visada buvo drąsesnė

Tik gerais žodžiais visus Stankų vaikus apibūdino treneris Aleksas Stanislovaitis, dar nuo jaunystės mokęs sportuoti tiek V. Stankutę–Butkienę, tiek jos seserį ir du brolius.

„Aš galiu pasakyti, kad kai ji, Viltė, buvo maža, ji visą laiką buvo drąsesnė, pirmaujanti, ji nebijojo atlikti naujų pratimų – toks įspūdis buvo, kai ji buvo maža“, - kalbėjo A. Stanislovaitis.

Jis prisiminė, kad V. Stankutei–Butkienei patiko žaisti tenisą.

„Visus Stankų vaikus prisimenu kaip gyvus, gerus, padorius vaikus, neatsimenu, kad būtų be šypsenos – man toks atsiminimas“, - prisiminė A. Stanislovaitis.

Nenorėjusi savo vardu prisistatyti V. Stankutės–Butkienės draugė iki šiol sako negalinti susitaikyti su mintimi, kad tokia tragedija įvyko.

„Kai man paskambino ir pasakė, kas nutiko Viltei, aš negalėjau patikėti. Pirma mintis buvo – na ir nevykusiai čia bando juokauti. Gal valandą reikėjo kalbėti, kad patikėčiau – tiesa“, - kalbėjo jauna mergina.

Velionių urnos 14 val. pajudėjo į amžinojo poilsio vietas.

Eismui sureguliuoti, kad gedulinga procesija galėtų pajudėti netrukdomai, buvo atsiųsti du policijos ekipažai.

Atsisveikino šeima ir draugai

Karmėlavos kapinėse atsisveikinta su V. Stankute–Butkiene, šeima ir draugai palaidojo antrąją Kalėdų dieną nužudytą jauną moterį.

Ji į paskutinę kelionę palydėta gedulingomis giesmėmis. V. Stankutės–Butkienės urną nešė šeimos nariai.

Po laidotuvių kapas buvo visas užklotas vainikais ir gėlėmis.

Nusikaltimas, kurio metu buvo atimtos dviejų žmonių gyvybės, įvyko praėjusią savaitę. Sekmadienį pareigūnai pranešė, kad žiauriai nužudyta V. Stankutė–Butkienė ir jos draugas 37-erių Giedrius Pavasaris rasti velionės namuose, Kauno rajono Giraitės kaime.

Pirmadienį, gruodžio 29 d., buvo sulaikytas pagrindinis įtariamasis Nerijus Kalaušis, buvęs V. Stankutės–Butkienės draugas, poros draugystė iširo prieš kelias savaites iki nusikaltimo. Įtariama, kad jis iš pavydo žiauriai nužudė žurnalistę ir kartu buvusį vyrą.

N. Kalaušis buvo gerai žinomas gimtojo Kaišiadorių rajono ir Kauno pareigūnams. Jis taip pat kurį laiką Jungtinėje Karalystėje dirbo statybininku, Lietuvoje taip pat dirbo ir šioje srityje.

Nužudyta V. Stankutė–Butkienė dirbo populiarioje „TV Pagalba“ laidoje: 31 metų moteris buvo gerai žinoma Lietuvos gyventojams. Apie kitą nužudytąjį - Giedrių Pavasarį, yra mažai kas žinoma. Toje pačioje gatvėje gyvenantys Viltės artimieji ir kaimynai apie vyrą nieko negali papasakoti.

Panašu, kad G. Pavasaris tiesiog atsidūrė netinkamu laiku ir netinkamoje vietoje, nes žudiko pavydo įniršis visų pirmą buvo nukreiptas prieš jauną moterį.

Draugai motociklininkai G. Pavasarį mini tik geru žodžiu ir prisimena jį kaip optimistišką ir gero kitiems linkintį žmogų.

Kolegos žurnalistai ir draugai V. Stankutę–Butkienę prisimena kaip nuoširdžią, geranorišką ir kitiems nelaimėje padedančią asmenybę.