Pretendentų į kandidatus registracijai einant į pabaigą, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo ir A. Maldeikienės paraišką. Ji registruota pretendente į kandidatus Žirmūnų vienmandatėje apygardoje, kur kartu su kovo 1 d. savivaldos rinkimais bus renkamas ir Seimo narys. VRK skelbiamais duomenimis, A. Maldeikienės iždininkė – viena iš Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio lyderių Rasa Žemaitė.

Žinoma ekonomistė apie savo žengimą į politiką kiek netikėtai paskelbė praėjusį savaitgalį. Politikos naujokė pareiškė, esą ją į politiką pastūmėjo Vyriausybės sprendimas neatsižvelgti į mokslininkų pasiūlymus dėl mokesčių bazės peržiūros.

Į Seimo nario vietą Žirmūnuose turėtų pretenduoti net keliolika politikų, tarp jų – socdemas Algirdas Raslanas, konservatorė, buvusi europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, „tvarkietė“ Vanda Birutė Ginevičienė, „darbietis“ Gediminas Vagnorius bei liberalas Šarūnas Gustainis. Kol kas registruoti du pretendentai į kandidatus, neremiami nė vienos politinės partijos – tai A. Maldeikienė bei buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Žydrūnas Plytnikas.

Beje, kovo 1 d. rinkimuose dalyvaus ir A. Maldeikienės sūnus Matas Maldeikis. Jis su Lietuvos socialdemokratų partijos sąrašu sieks būti išrinktas į Vilniaus miesto tarybą. Šiuo metu M. Maldeikis dirba Seime, Europos reikalų komiteto patarėjo pareigose. Tiesa, žinomos ekonomistės sūnus didelių šansų veikiausiai neturi – jis socdemų sąraše įrašytas tik 47 numeriu, kas gerokai apriboja jo galimybes patekti tarp 51 politiko, kuris sudarys naujos kadencijos Vilniaus miesto tarybą.