"Dar neaišku (ar sieks Vilniaus mero posto. - ELTA), dar laukiu visų Klaipėdos kandidatų į merus, tada apsispręsiu, ar Klaipėdoje, ar Vilniuje", - naujienų agentūrai ELTA pirmadienį sakė N. Puteikis.

Politikas tikino, kad dėl kandidatavimo į merus apsispręsiąs artimiausiu metu, o sprendimą balotiruotis Vilniuje grindė tuo, kad jis čia gimęs, o uostamiestyje gyvena 15 metų.

"Partijos siunčia ne didžiausio ryškumo žvaigždes, išskyrus liberalus", - apie kandidatus į Vilniaus metrus kalbėjo parlamentaras.

ELTA primena, kad jau aišku, jog Vilniaus meru sieks tapti Liberalų sąjūdžio atstovas, Seimo narys Remigijus Šimašius, socialdemokratas Gintautas Paluckas, "darbietis" Jonas Pinskus, "tvarkietis" Petras Gražulis. Konservatoriai į sostinės merus kelia Mykolą Majauską. Savo kandidatą kelia ir Tautininkų sąjunga, į sostinės merus deleguojanti partijos pirmininką Julių Panką. Ambicijų būti meru taip pat turi skandalingais pareiškimais garsėjantis, Sovietų Sąjungą šlovinantis radikalių pažiūrų politinis veikėjas Jurijus Subotinas. Pirmadienį vidurdienį apie savo ketinimus oficialiai praneš Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas ir dabartinis sostinės vadovas Artūras Zuokas.

Darbo partija Klaipėdoje į merus kelia Ivaną Romanovą, "tvarkiečiai" - Artūrą Razbadauską, socialdemokratai - Liliją Petraitienę, konservatoriai - Agnę Bylotaitę, Liberalų sąjūdis - Vytautą Grubliauską.

Savivaldybių tarybų rinkimai, kuriuose pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai, vyks 2015 m. kovo 1 d.