Sausio 1-ąją sutikę naujuosius Medinės Ožkos metus į darbą sugrįšime penktadienį, po kurio bus laisvas savaitgalis.

Pirmasis ilgasis savaitgalis numatomas Vasario 16-ąją, Valstybės atkūrimo dieną. 2015 m. vasario 16-oji bus pirmadienį, tad prisidėjus vienai dienai turėsime ilgąjį savaitgalį.

Kovo 11-oji - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena – kitais metais bus trečiadienį, tad laisvadienis įsiterps į vidurį savaitės.

Kitąmet Velykos bus anksti – balandžio 5 dieną. Į darbą neskubėsime ir antrąją šv. Velykų dieną balandžio 6-ąją, pirmadienį.

Papildomą poilsio dieną ir ilgąjį savaitgalį dovanos Tarptautinė darbo diena, nors buvo pasigirdę siūlymų šią dieną išbraukti iš įsimintinų dienų sąrašo. Darbo diena kitąmet bus penktadienį, tad kartu su savaitgaliu ilsėsimės tris dienas iš eilės.

Jonines pasitiksime trečiadienį, tad laisvadienio tikėtis nevertėtų.

Dar vieną ilgąjį savaitgalį padovanos liepos 6-oji, kai minėsime Lietuvos valstybės įkūrimo šventę. Valstybės Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena "išpuola" pirmadienį.

Žolinė, Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų iškilmės, švenčiama rugpjūčio 15 d., bus šeštadienį ir sutaps su poilsio dienomis. Šiais metais Žolinės, buvusios penktadienį, dovanojo tris laisvas dienas.

Artimųjų kapų važiuosime lankyti sekmadienį, lapkričio 1-ąją, - Visų šventųjų dieną.

Tuo tarpu metų pabaigoje – gruodžio 24-26 dienomis, per kurias švenčiamos Kūčios ir Šv. Kalėdos, susidarys keturios poilsio dienos. Šiais metais turime penkias poilsio dienas.

Iki 2013 m. Lietuvoje galiojo tvarka, pagal kurią darbo dienos, įsiterpiančios tarp savaitgalio ir šventės, perkeliamos į ankstesnį ar vėliau einantį šeštadienį. Tokiu būdu savaitgaliai pailgėdavo dvigubai. Nemažai žmonių pasinaudodavo proga pasidaryti trumpas atostogas ir išlėkti į užsienį.

2014-aisiais turėjome aštuonias nedarbo dienas ir tris ilguosius savaitgalius. Trys šventės sutapo su savaitgaliais.

2013-aisiais turėjome 10 laisvadienių ir tris ilguosius savaitgalius. Tuo tarpu, pavyzdžiui, 2011-aisiais buvo net šeši ilgieji savaitgaliai.