„Mūsų tikslas yra laimėti 20 mero postų. Savivaldybių rinkimuose tikimės gauti apie 250 tūkst. rinkėjų balsų – tiek, kiek ankstesniuose Seimo rinkimuose“, – šeštadienį po LSDP tarybos posėdžio BNS sakė A.Butkevičiaus.

Anot jo, iš didžiųjų šalies miestų mero rinkimus LSDP planuoja laimėti Šiauliuose, tuo tarpu kituose didmiesčiuose keliamas tikslas pasirodyti geriau, nei prieš tai buvusiuose rinkimuose.

LSDP taryba šeštadienį patvirtino paskutinius tris kandidatus į merus. Pasak A.Butkevičiaus, iš esmės jau yra aiškūs ir partijos kandidatų savivaldybių rinkimuose sąrašai – juose didelių korekcijų nebeturėtų būti.

Šiuo metu LSPD priklauso 22 savivaldybių mero postai.

Savivaldybių tarybų ir pirmą kartą rengiami tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną.

Eurokomisarui V.P.Andriukaičiui suteiktas LSDP garbės pirmininko vardas

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSPD) tarybos posėdyje šeštadienį eurokomisarui Vyteniui Povilui Andriukaičiui suteiktas partijos garbės pirmininko vardas.

V.P.Andriukaitis nuo šių metų lapkričio Europos Komisijoje yra atsakingas už sveikatą ir maisto saugą, prieš tai jis dirbo sveikatos apsaugos ministru, buvo Seimo nariu.

Aukštąjį medicinos ir istorijos išsilavinimą turintis V.P.Andriukaitis yra Kovo 11–osios Nepriklausomybės Akto signataras, ilgametis Seimo Europos reikalų komiteto narys, jo pirmininkas 2000–2004 metais bei Lietuvos delegacijos Europos konvente narys ir delegacijos vadovas.

LSDP garbės pirmininko vardas taip pat yra suteiktas Česlovui Juršėnui ir Aloyzui Sakalui.