FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius nuo lapkričio pabaigos negali dirbti su slapta informacija, nes vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis nurodė atlikti pakartotinį patikrinimą dėl jo patikimumo.

Šiuo atžvilgiu K.Jucevičių pakeitęs ir dalį funkcijų vykdęs jo pavaduotojas Šarūnas Rameikis taip pat nebeturi teisės dirbti su slapta informacija.

„FNTT direktoriaus pavaduotojas Š.Rameikis turėjo išduotą leidimą dirbti, susipažinti su įslaptinta informacija, kuris galiojo iki 2014 metų gruodžio 15 dienos. Paaiškėjo, kad nustatytu laiku leidimas jam nebuvo organizuotas pratęsti ir šiuo metu priimtas kreipimasis į Valstybės saugumo departamentą tokiam leidimui išduoti, bet šiai dienai jo dar nėra“, - antradienį BNS sakė vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius.

Kadangi K.Jucevičių dirbant su slapta informacija pavadavęs Š.Rameikis pats nebeturi teisės dirbti su tokia informacija, šios funkcijos pavestos kitam FNTT direktoriaus pavaduotojui Vytautui Giržadui.

„Įvertinęs visas aplinkybes FNTT direktorius pavedė kitam pavaduotojam V.Giržadui dirbti su tarnyboje disponuojama informacija, priimti galimus sprendimus ir duoti pavedimus vykdytojams arba pasirašyti parengtus įslaptintus dokumentus, arba atlikti kitokio pobūdžio su tuo susijusius veiksmus“, - tvirtino A.Norkevičius.

Anot jo, tokia situacija bus, kol nebus gautas VSD atsakymas dėl pakartotinio Š.Rameikio patikimumo patikrinimo.

Vidaus reikalų viceministras negalėjo pasakyti, kas nepasirūpino, kad laiku būtų pratęstas Š.Rameikio leidimas dirbti su slapta informacija.

„Negalėčiau pakomentuoti, dėl ko taip atsitiko, atliksime tam tikrą tyrimą ir išsiaiškinsime, kas kažko nepadarė ir kada turėjo padaryti. Tyrimas mums parodys visas spragas ir procedūras, kurias galbūt reikia nustatyti ir sukurti“, - BNS sakė A.Norkevičius.

Jis pripažino, kad FNTT susidariusi situacija „nėra pati geriausia“.

Kiek laiko VSD tikrins Š.Rameikio patikimumą, viceministras sakė neturįs informacijos.

Pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą, leidimus dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija išduoda paslapčių subjektai, gavę Valstybės saugumo departamento išvadą.

Likus šešiems mėnesiams iki leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija ar asmens patikimumo pažymėjimo galiojimo termino pabaigos, asmuo tikrinamas pakartotinai.