Šis sprendimas Kauno miesto savivaldybei suteikia teisę nuo tilto pilonų pašalinti sovietines žvaigždes ir herbus. Pasak Kauno mero Andriaus Kupčinsko, tai bus padaryta kaip įmanoma greičiau.

Kaunas nuo seno yra lietuviškiausias šalies miestas, todėl situacija, kai mes neturėjome teisės nuo Vytauto Didžiojo tilto pašalinti sovietinių simbolių, buvo itin nemaloni. Sveikinu šiandieninį paveldo vertinimo tarybos sprendimą. Pasirūpinsime, kad sovietinė simbolika nuo Vytauto Didžiojo tilto būtų nuimta kaip įmanoma greičiau“, - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tokio nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos verdikto buvo laukiamia iš tiesių ilgai. Paveldosaugininkai laikėsi priešingos nuomones.

„Tai istoriniai praeities ženklai. Tiltas - inžinerinis ir architektūrinis statinys su simboliais, kurie priskirti socialistinio realizmo krypčiai. To laiko pėdsakai dėl pažinimo tūri išlikti. Kitas klausimas - ar jie tūri ir gali būti eksponuojami, ar privalo būti pridengti“, - prieš metus kalbėjo Kultūros paveldo departamento  trečiosios vertinimo tarybos pirmininkas Vytautas Levandauskas.

Beveik prieš 7 metus, 2008 metų vasario mėnesį Kauno miesto taryba priėmė sprendimą pervadinti Aleksoto tiltą.  Gegužės mėnesį, tiltas buvo oficialiai pavadintas Vytauto Didžiojo vardu. Tuo pačiu metu buvo siūloma nuimti ant tilto esančią sovietinę simboliką: tam pritarė tiek miesto politikai, tiek seimo nariai.

Tokios idėjos paveldosaugininkų  buvo sutiktos priešiškai. Taip pat pasigirdo kalbų, esą tokiu būdu politikuojama ir norima griauti Lietuvos istoriją.  Prieš miesto šventes 2008 m. sovietiniai herbai ir žvaigždės buvo uždengti audeklu. Tačiau su laiku vėjas juos vėl atidengė.