Ketvirtadienį spaudos konferencijoje jis sakė, kad aiškinantis skandalo aplinkybes reikės ne tik Seimo narių supratimo, bet ir Prezidento V.Adamkaus, kuris savo metiniame pranešime kalbėjo apie oligarchinio valdymo tendencijas, aktyvesnio vaidmens. "Nuo Prezidento ryžtingo ir atsakingo veikimo priklausys šito skandalo baigtis", - sakė E.Masiulis.

Komentuodamas valdančiosios Seimo Darbo partijos frakcijos svarstomus ketinimus kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl galimo ūkio ministro V.Uspaskicho šmeižimo, kuris įtariamas protegavęs su juo susijusią įmonę, E.Masiulis sakė, kad kiekvienas Lietuvos pilietis, taip pat ir priklausantis ir Darbo partijai, turi galimybę kreiptis į teisėsaugos institucijas. "Jeigu toks noras yra, tegul jis ir būna realizuojamas. Mano supratimu, teisėsaugos institucijos atsakys į visus klausimus, išsiaiškins ir nuramins kolegas iš Darbo partijos", - sakė E.Masiulis.

Jis taip pat sakė manąs, kad artimiausiu metu Lietuvos teisėsaugos ir valstybinės valdžios institucijų laukia pakankamai rimtas išbandymų laikotarpis, per kurį turėsime išsiaiškinti, ar tie faktai , kuriuos Seimo Pirmininkui pateikė opozicija, "iš tikrųjų yra pagrįsti, ar tai tik vieninteliai faktai, iliustruojantys šitą dalyką, o gal šitų faktų yra ir daugiau".

E.Masiulis tikisi, kad Prezidentas Valdas Adamkus kaip tikras valstybininkas, kaip principingas žmogus pareikalaus, kad tyrimas būtų atliktas operatyviai, išsamiai, ir priims atitinkamus sprendimus, sužinojęs tyrimo rezultatus.

ELTA primena, jog trečiadienį opozicijos lyderis Andrius Kubilius bei Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui perdavė oficialius dokumentus, liudijančius, jog Darbo partijos vadovas su Rusijos pareigūnais svarsto su juo susijusių įmonių reikalus.

Galimą ūkio ministro viešųjų ir privačių interesų supainiojimą proteguojant su juo susijusią bendrovę "Krekenavos agrofirma" ketina tirti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija.