Vilniaus miesto apylinkės teismas gavo D. Jočienės ir kol kas dar oficialaus jos sutuoktinio, Lietuvos edukologijos universitete dirbančio profesoriaus Algirdo Raslano pareiškimą, kuriuo jie prašo nutraukti santuoką bendru sutikimu. A. Raslanas taip pat yra Socialdemokratų partijos kandidatas į laisvą Seimo nario vietą Žirmūnų apygardoje.

Jų pareiškimą teismas planuoja nagrinėti ketvirtadienį – jeigu pora nepersigalvos, subyrės beveik 7 metus trukusi jų santuoka.

44 metų D. Jočienei tai būtų jau antroji, o 58 metų A. Raslanui – trečioji nesėkminga santuoka.

Kodėl visuomenėje žinoma pora nutarė pasukti skirtingais keliais, neaišku, tačiau D. Jočienė DELFI prisipažino, kad nėra skyrybų iniciatorė.

„Tai – A. Raslano sprendimas, mes susitarėme gražiuoju, šiuo atveju reikia ne manęs klausti, nes ne aš tai nusprendžiau“, – teigė KT teisėja.

Ji nepanoro komentuoti, kaip jaučiasi subyrėjus santuokai: „Šiuo atveju visiškai nėra svarbu mano jausmai, toks sprendimas yra priimtas kito žmogaus“.

Tuo metu A. Raslanas nepanoro atskleisti, kodėl nutarė skirtis su žmona. „Nekomentuosiu tų dalykų, turiu savo matymus, mąstymus ir viskas“, – tepasakė jis.

Sutuoktiniai yra susilaukę dukros, jie susituokė dar 2007-aisiais. Tuo metu D. Jočienė dirbo Strasbūro teisme, o A. Raslanas vadovavo Kūno kultūros ir sporto departamentui.